Conan

Bismillahhirahmanirrahim.

Lima tahun lepas (Ogos 2010) aku pernah tulis satu cerpen sesedap rasa atas tujuan join Contest Cerpen Sesedap Rasa yang dianjurkan oleh blog ni Ain Zulaikha. Costest tu diberi beberapa keping gambar dan peserta diminta untuk membuat cerita berdasarkan gambar yang diberikan. Aku menang kategori serius kot. Oklah dapat menang topup. Zaman study, topup free memang dinanti-nanti. 

Mungkin cerpen aku tu boleh tahan best kot, tu boleh menang juga walaupun penganjur nak cari cerpen yang kelakar. Alhamdulillah, rezeki. Tapi bila aku baca balik nampak sangat kebudak-budakan.

Tapi selepas lima tahun, seorang paksu ni masih menantut sambungan cerita Conan ni. Dari dia single, dah kawen dan dah ada anak seorang, aku masih belum berjaya membuat sambungan cerpen tersebut. 

Hero dia aku letak nama Abontony Zulkarnain kot, tengok aku sendiri lupa apa aku tulis. Yang aku ingat heroin ada kucing warna kelabu jadi aku namakan dia Bool a.k.a Labu.

Kalau korang teringin nak baca try la KLIK LABU

MO kata : Sekejap betul masa berlalu eh.

MO kata lagi : Enjoy Hidup dalam tahun 2016.

"Bags Giveaway By Penselduabee"

Bismillah. 

Waaa lama betul meninggalkan dunia blog, giveaway dan sebagainya. Jadi hari ini MO nak mencemar duli untuk join giveaway pertama tahun 2016 setelah bertahun-tahun tak join giveaway. Almaklumlah hadiah yang bakal dimenangi adalah beg. Mih3. 



Nak tau maklumat lanjut, hanya klik gambar untuk ke blog penganjur.


Tarikh tutup 30 Mac ni, namun tuan tanah kata kemungkinan akan ditutup lebih awal jika penyertaan melebihi target personal tuan tanah. 


MO kata : Moh kite meriahkan "Bags Giveaway By Penselduabee"

MO kata lagi : Kalau dah rezeki tetap akan jadi milik kita kan. :-) Senyum tak perlu kata apa-apa.