Showing posts with label Tutorial. Show all posts
Showing posts with label Tutorial. Show all posts

Tutorial Masukkan Jadual Dalam Entry.


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Macam mana nak masukkan jadual dalam entry?? Soalan ni ditanya oleh cik gadis kecik molek ni dalam komen entry Exam Dunia vs Exam Akhirat.

Sangat mudah.

Caranya,

1. Bina jadual di Microsoft word,
2. Copy dan pastekan di new post. (Sorry Manglish pulak) 

Contoh macam jadual kosong di bawah. 








Kan dah jadi.. Selamat mencuba.. 

Mo kata : Berdebar-debar menanti hari bersejarah yang semakin hampir. 

Sekian Wassalam.

BOLEH KE DELETE ACCCOUT FB???

Assalamualaikum wbt....
Terima kasih atas kunjungan anda ke Laman Muslimah Optimis ini...

Boleh ke tak boleh???
Apa yang boleh apa yang tak boleh ni???
heheheh.... Fokus sebenar adalah : TOING TOING

BOLEH KE AKAUN FB DITAMATKAN RIWAYATNYA
BOLEH KE DELETE ACCCOUT FB???


Dunia yang serba canggih hari ini memungkinkan kita bertemu dengan insan2 diluar sana melalui laman sosial yang sangat femes masa kini...
Tagged, Friendster, MySpace, Twitter, Flitter, Facebook dan ntah apa lagi sampai Mira xtau nak sebut..  banyak sangat... Tapi sebelum ni Mira hanya ada account Tagged, Friendster dan Facebook saja... yang lain-lain malas nak buat.. heheh..account2 laman sosial yang Mira ada pon atas jemputan kawan2 yang sangat banyak kali sampai penuh inbox emel...huhu.. Tapi hari ni Mira jz ada FB dan laman Muslimah Optimis ni je... hehehe....

Dimulakan dengan removed tagged gambar2 di FB....kemudian delete account Tagged n Friendster dan InsyaALLAH suatu hari nanti FB mungkin akan menyusul jejak langkah Tagged dan Friendsterku. Buat masa sekarang ni tak boleh delete lagi.. 

Jadikan FB anda bermanfaat untuk anda berdakwah...JOM...

tp kan semalam account FB saya kena block dan saya ada tulis luahan hati kat laman paksi.net 

sapa kata account FB xboleh delete permanently??? Sebab selalu Mira dengar orang kata account FB ni boleh deactive je..

If you deactivate your account from the "Deactivate Account" section on the Account page, your profile and all information associated with it are immediately made inaccessible to other Facebook users. What this means is that you effectively disappear from the Facebook service. However, if you want to reactivate at some point, we do save your profile information (friends, photos, interests, etc.), and your account will look just the way it did when you deactivated if you decide to reactivate it. Many users deactivate their accounts for temporary reasons and expect their information to be there when they return to the service. . 

 InsyaALLAH boleh....ikuti langkah di bawah...

Ini kepada sesiapa yang berminat nak delete account FB lah kan, kalo xnak sila teruskan berFB tiada siapa nak halang... hehehe....

Langkah 1 : 
Tekan link FB Help (http://www.facebook.com/help/) dan paparan yang akan terhasil seperti berikut :


 Langkah 2 : 
Tekan delete account




Langkah 3 : 
Klik How do I permanently delete my account?




Langkah 4 :
Sila ikut arahan seterusnya sebab Mira belum delete account FB Mira lagi... heheh...INsyaALLAH suatu hari nanti...



Kepada teman2 yang ingin tamatkan riwayat FB anda, silalah ikut langkah seperti di atas..

p/s :
Kepada semua pengguna-pengguna FB sebab ada banyak pages2 yang Ingin menjatuhkan agama Islam..So, sebelum Like tu selidik dulu ye...

Semoga memberi manfaat kepada semua..
Sekian terima kasih...
Assalamualaikum...