Tutorial Masukkan Jadual Dalam Entry.


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Macam mana nak masukkan jadual dalam entry?? Soalan ni ditanya oleh cik gadis kecik molek ni dalam komen entry Exam Dunia vs Exam Akhirat.

Sangat mudah.

Caranya,

1. Bina jadual di Microsoft word,
2. Copy dan pastekan di new post. (Sorry Manglish pulak) 

Contoh macam jadual kosong di bawah. 








Kan dah jadi.. Selamat mencuba.. 

Mo kata : Berdebar-debar menanti hari bersejarah yang semakin hampir. 

Sekian Wassalam.

12 Pesanan:

aimie amalina said... [Reply]

huuuuuu
hari apakah MO?
hehehe

ijA said... [Reply]

wahh, berdebar2...

Sunah Sakura said... [Reply]

erk macam tu aje ke

FasiHaH SupiaN said... [Reply]

hehehehe macam tu je ke..............=D

hana said... [Reply]

senang nye...
lepas ni leh uat..
=D

Si GaJus!!! said... [Reply]

mcm ajar budak skolah tadika jer...heeee.. gurau jer.. hari bersejarah apekah k.a??

JIJI YU said... [Reply]

muaah senangnye..tp tak ramai yg tau

mas saari said... [Reply]

senang je!
mekasih for this info..heheee

aizamia3 said... [Reply]

tq atas tutorial tu tapi setakat ni belum ada sebab nak guna lagi.. ;)

hari apakah itu..?

.::: mr IQ :::. said... [Reply]

la... camtu ja ka..

pengemis Cinta~ said... [Reply]

erk.senang je rupanya.thanks MO..;) manglish tak pa.asal dapat difahami.hehe.

Woofer Storm said... [Reply]

thank ye info tu sis..layan je



sy doakan sis berjaya..amin^^