Hug Your Kids Today Campaign


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Hug Your Kids Today Campaign telah dirasmikan oleh Datuk Wira Syukri Abd Yajid, Presiden MSU & PTPL Groups pada hari Selasa yang lepas bertarikh 27 Disember 2011. 

Apa yang ingin disampaikan melalui kempen ini adalah ibu bapa perlu memeluk anak mereka setiap hari. Kenapa???
1. Tiada kos
2. Tidak memerlukan bateri untuk dicas
3. Tiada cukai dikenakan

Apakah kelebihan yang akan anda dapat dengan memluk anak anda setiap hari??

Hilang semua tekanan lepas peluk anak kan. Balik-balik kerja penat, tengok anak hilang penat, apatah lagi peluk lagi hilang penat.

Melancarkan pengaliran darah. Kenapa dengan memeluk anak akan melancarkan pengaliran darah?? Sebab bila peluk anak kita rasa gembira, anak pun rasa gembira.. Hilang tekanan so pengaliran darah pun menjadi lancar. Secara saintifiknya tak tau pulak nak hurai macam mana. Huhuhu.

Meningkatkan Keyakinan didik anak anda. Sebab anak anda akan terasa lebih disayangi oleh anda. :-) Tahap kepercayaan si anak jugak akan meningkat pada si ibu dan ayah.

Apa yang perlu anda buat???

1. Peluklah anak anda setiap hari.
2. Ucapkan Selamat pagi dan Assalamualaikum dengan pelukan.
3. Ucapkan Selamat malam dengan pelukan.
4. Ucapkan Terima Kasih dengan pelukan.

Bukan ayah atau mak je peluk anak-anak kecil mereka tapi anak-anak yang dah besar jangan segan-segan nak peluk mak da ayah kita yang semakin hari semakin dimamah usia..

Kempen ini dilancarkan oleh MSU KIDS (Pusat jagaan anak-anak Staff MSU) dengan kerjasama pelajar Early Childhood Education MSU. 

MO kata : Peluklah anak anda setiap hari (bagi yang ada anak), peluklah ibu dan ayah anda setiap hari (bagi si anak), bagi kita yang duduk di rumah sewa atau di hostel nak peluk sapa?? Peluklah kawan-kawan anda (sejantina saja ok). Ceria-ceria selalu.. :-)

Sekian Wassalam.

4 Pesanan:

Rozuan Ismail said... [Reply]

betul tuh,cium anak free je.dapat pahala pulak

aimie amalina said... [Reply]

dakapan dgn kasih syg mmg akan menyenangkan

membantu psikolgi pemikiran yang didakap dan si pendakap :)

ashrafi said... [Reply]

Assalamualaikum.

Bagus sekali pengisian ini.

Terima kasih.

Hamba Ilahi said... [Reply]

ni yang best ada anak ni..