KEMPEN KAMI TAK SAMBUT HARI VALENTINE DAN KEMPEN KAMI SAYANG RASULULLAH SAW


Assalamualaikum.
Hari ini 13 Februari 2011 = 10 Rabiulawal 1432 H.
Esok sudah pasti 14 Februari 2011 = 11 Rabiulawal 1432 H.
Lusa sudah tentu 15 Februari 2011 = 12 Rabiulawal 1432 H.

Tanggal 14 Februari telah disogokkan sebagai hari berkasih sayang.
Semua ini adalah anasir-anasir yang mahu memsongkan akidah umat Islam.

ada banyak versi kisah pasal Valentine ni..
ada yang kata seorang yang bernama Valentine yang dipenjara dan dihukum mati meninggalkan sekeping kad kepada kekasihnya dan tarikh 14 Feb dijadikan tarikh memperingati kekasih memandangkan dia mati pada tarikh ini.

wallahualam..

Namun sebagai seorang Islam,
kenapa mesti kita melakukan sesuatu yang shubhah.
kita dah tau nama pun nama omputih (Valentine),

buat apa nak sambut Hari Kekasih ni??
perlu ke???
Dalam Islam bila-bila masa saja kita boleh tunjukkan kasih sayang
kita, bila-bila masa saja kita boleh bagi hadiah.
Tak ada tarikh yang spesifik nak bagi hadiah
kecuali ulangtahun kelahiran atau ulangtahun perkahwinan.

Sambutan hari kekasih konon, tahu ke dalam islam mana ada istilah kekasih bagi pasangan yang belum halal baginya. Kalau suami isteri takpa la nak sambut setiap hari, hari kekasih pun.
mungkin anda berminat nak baca Salahkah Aku Bercinta???

jadi sebagai Muslim tak payah la nak sambut Valentine's Day ni.
buang masa dan agama yang menjadi taruhan.
Dalam Islam,
kalau kita memakai pakaian agama lain maka akan jatuh kufur walaupun tanpa iktikad,
dalam kes menyambut VD ni bukan sunnah Rasulullah tapi sunnah bekas ketua paderi kristian...
Nauzubillah...
BERFIKIRLAH DENGAN BIJAK DEMI AGAMA ISLAM TERCINTA

Kempen ini dianjurkan oleh Cik Sunah 

JOM RAMAI-RAMAI SOKONG KEMPEN NI...

__________________________________________________________

Kempen kedua pulak dianjurkan oleh Saudara Hakim




"SAYA SAYANG SAUDARA SEISLAM SAYA,SAYA CINTA RASULULLAH DAN SAYA TAK AKAN SAMBUT VALENTINE DAY"

15 Februari 2011 bersamaan dengan 12 RabiulAwal kan Maulud Nabi.. 
Ingatilah tarikh kelahiran Nabi Muhammad Saw, Kekasih Allah Swt.. 

 Lupakan 14 Februari iaitu Valentine's Day (biarkan non-muslim menyambutnya tapi bukan kita yang beragama Islam)
dan
 ingatlah 12 Rabiul Awal iaitu Maulidur Rasul.

semoga semua umat Islam mendapat syafaat Rasulullah saw di Padang Masyar kelak.. ameen..

sekian wassalam

9 Pesanan:

Sunah Mohammad said... [Reply]

terima kasih MO~ :)

rizwan's sweetheart said... [Reply]

fda nak join kempen ni jugak!

BUJANG SUSAH said... [Reply]

Allahuakbar!!!!

♥..cik_mas..♥ said... [Reply]

singgah jenguk tuan belog.. :)

tak jumpa button follow la syg... huhu..

papepon entry yg bagus.. sbb cik mas mmg suka entry berkaitan anti valentine ni..=.=

Muslimah Optimis said... [Reply]

cik mas : xkan xjumpa..huhuu..kat sahabt blogger MO..agak kebawah...huhu

Miz Waniey said... [Reply]

hari2 berkasih syg sesama muslimah jer...xperlu tggu arie2 tertentu tok ucap syg...:)
btol x MO...c:

illa said... [Reply]

Salam kenal..Thanks..artikal yg menarik..sile jemput ke blog saya yer..sya dah follow..

iqbalsyarie said... [Reply]

Tahniah atas artikel yang santai, punya mesej dan pengajaran. Sarat :)

Sunah Mohammad said... [Reply]

salam maulidur rasul~

Penghargaan untuk kempenner~