Faedah Join Bloglist??


Assalamualaikum dan Salam sejahtera.. 
Harapnya semua pembaca Laman MO sihat sejahtera.. Ok.. Kali ni MO nak kongsi pasal faedah join bloglist. Mungkin ramai yang dah tau dan ramai juga yang belum tau kan. Dulu kan MO pernah rasa apalah tak malu sangat nak buat entry nak join bloglist blogger lain nih. Siyes malu kot macam terhegeh-hegeh pulak kan. Tapi bila dah agak lama sikit berblogging baru MO tau fungsi join bloglist nih. Dan kini MO tak malu lagi nak join bloglist blogger lain tak kisahlah blogger baru ke blogger lama ke, kalau berkesempatan pasti MO akan join.

Sebab bila blog kita dimasukkan dalam bloglist di sesebuah blog tu secara tak langsung kita dah ping entry terbaru kita kat blog dia. So, bila ada orang masuk baca blog dia dan ternampak entry terbaru kita, mungkin pembaca tu pon berminat nak baca entry kita kan dan klik link blog kita kan.. :-)

P/s : 
MO ucapkan berbanyak terima kasih kepada semua yang masukkan Laman Muslimah Optimis dalam bloglist mereka walaupun tanpa dipinta. Jika anda membaca entry ini dan anda dah masukkan Laman MO dalam bloglist anda namun MO tidak berbuat demikian, sila maklumkan ya. Nanti MO akan masukkan dalam JOM TUKAR SUKA SAMA SUKA LINK BLOG. 

dan

Kepada pembaca Laman MO yang berminat nak berada dalam bloglist Laman MO (tapi tak janji la akan ada yang singgah blog anda dari Laman MO ni), anda boleh berbuat demikian dengan meninggalkan link blog anda di ruangan komen. Tapi dengan syarat anda terlebih dahulu dah masukkan Laman MO dalam bloglist anda.. Kemudian, insyaAllah MO akan masukkan blog anda pula di bloglist MO. Cepat atau lambat pasti MO akan masukkan.. Kekangan masa sekarang ni untuk berblogging dengan aktif.. Jadi bila ada masa lapang baru MO akan menghadap blog ni lama-lama..

sekian wassalam..

10 Pesanan:

Gen2Merah said... [Reply]

alhamdulillah.. baru saya tau ertinya join bloglist blog lain... tima kasih MO

cucu umie said... [Reply]

alhamdulilah ayie pon kdng2 join juga kalo dateline tu blom habis..hehe

psssttttt..blog kak MO memang sentiase ad dlm blog ayie..hehe

ariana's said... [Reply]

Salam. alhamdulillah, dah tersenarai dan anda pun dah lama dlm my bloglist :)

tomato said... [Reply]

memang dah lama masukkan ! ^^

especially KBU ^^

K O R I E said... [Reply]

best sgt!
bley blogwalking^^

FasiHaH SupiaN said... [Reply]

MO memang dalam list saya...sy punya link pun ada kat sini..^^

suhaili sarif said... [Reply]

memang penting bloglist ni
lagi2 kalau blog kita ada dalam bloglist blogger2 hebat.hehe

akak nk tukar dengan aimee ya..

http://suhailisarif.com

thanx dear :)

Kumiko Ryou | Farah Amira said... [Reply]

hehehe...miko stuju..:)...bley lwat2...btw miko pn nk join...

http://www.intomydreamworld.blogspot.com

siti khadijah said... [Reply]

Assalamualaikum MO
ini blog saya

http://ihaveadreamkathy.blogspot.com/
tapi tidaklah sehebat MO. huhu..
terima kasih :)

ajoyacai group said... [Reply]

salam 1malaysia...
hehehehehehhe