APA KAITAN BADAN MENGEMBANG DENGAN BILANGAN DOSA KITA??


Assalamualaikum. Sekarang ni tengah dok berblogwalking menilai peserta-peserta "AKU INGIN BERUBAH"..Fuhhh hebat-hebat belaka. Ada yang sampai menitiskan air mata membacanya. Kepada yang teringin nak join masih belum terlambat lagi. Jom ramai-ramai memeriahkannya.

Baiklah dalam perkongsian kali ni MO nak share pasal badan mengembang (saiz bertambah la). kenapa badan mengembang ni?? Makan ikut sedap mulut saja jadi lagu tu la. Tapi cuba cakap kat sini sapa yang tak suka makan? Kalau dah makan memang la badan akan naik (even sikit yang tak nampak perbezaan ketara. Kita ni makin hari makin besar bukan makin kecik). Eh, ada ka orang tak suka makan ni?
Cuba bayangkan kalo sehari makan sekoq ikan, sebulan dah 30 ekoq ikan, setahun dah 360 ekoq ikan, 10 tahun hampir 15 ribu ekoq (satu kolam).. jadinya kita dah makan 1 kolam ikan (baru ikan)..kalo beras 1 gerabak kereta api.. plus..plus..plus.. segala jenis benda kita makan..hihihi.. betoi jugak kan.. sedang bermuhasabah diri.. banyaknya benda dah saya makan.. mau badan xnaik..


Ok. tu bab makan. ni mai kita kira bab dosa pulak. dah berapa tahun kita hidup ni? banyak mana dah dosa kita buat ni? kalo sehari satu dosa (tapi macam lebih ja) 10 tahun dah lebih kurang 15000 dosa kita.. astagfirullah.. banyaknya dosa MO selama ni. tu baru kira kalo satu dosa tapi sehari dah berapa banyak dosa kita buat??? astagfirullahalazim..astagfirullahalazim...astagfirullahalazim.... beristigfarlah setiap hari kecuali dalam solat..

Semoga kita semua dalam lindungan Allah swt dan sentiasa dalam redhaNya. ameen

Kepada yang belum join contest AKU INGIN BERUBAH jom la join. Hadiah dah bertambah jadi bilangan pemenang jugak akan bertambah.

sekian wassalam.

8 Pesanan:

f_aRa_aINa989 said... [Reply]

insyaAllah akan join..entry dh siap..tggal publish je... hehe..

Mr. Straw said... [Reply]

errr..bermuhasabah diri..merenung kembali dosa-dosa lampau..hummm

SumaiyyahAbidah said... [Reply]

Saya tak join tapi tumpang baca tulisan contestants..harap MO tak kisah...

Kan bagus buat contest mcm ni. Buat lagi ya! :)

(& pasal dosa makin hari makin bertambah, mmg sesuatu yg menakutkan)

Budak Botak said... [Reply]

semoga kita diampunkan dosa2...

Entry terbaru -> 10 Baju Pelik dan Kreatif... (",)

Muslimah Optimis said... [Reply]

@f_aRa_aINa989
ya insyaAllah..terima kasih join

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Mr. Straw huhuhu.. takutnya sangat banyak dosa kita kan..huhu

Muslimah Optimis said... [Reply]

@SumaiyyahAbidah xpe..silakan baca..insyaAllah.. memang menakutkan

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Budak Botak ameen