PENULIS BLOG LAMAN MUSLIMAH OPTIMIS HAMPIR DICULIK DAN DITIKAM


Assalamualaikum. Hari ni pejalanan ke sekolah seperti biasa. Perjalanan bermula jam 6 pagi. MO akan berjalan seorang diri di dalam kepekatan pagi yang gelap. Memang kena gerak awal sebab kena sempai sekolah paling lewat 7.20 pagi dan MO selalunya akan sampai jam 7.15 pagi ke sekolah. Aduiii MO pulak akan masuk ikut pintu belakang sebab itu pintu yang terdekat lepas turun LRT (jalan 15 minit dulu baru sampai sekolah)... Meh nak bagitau sikit jadual perjalanan MO setiap hari ke sekolah yang bermula jam 6 pagi tu. MO stay di kolej kediaman je masa praktikal ni. 


OK.. MO akan gerak dari bilik jam 6 pagi dan akan sampai ke bus stop lebih kurang jam 6.15 pagi (kalau jalan laju sikit cepatlah sampai kalau sambil jalan lemah lembut lambatlah sampai tapi selalunya 10 minit dah sampai sebab MO jenis jalan laju). Lepas beberapa minit tu bas akan datang (Rapid KL 632) yang akan membawa MO ke Stesen LRT Universiti (perjalanan bas ni lebih kurang 10 - 15 minit jugak), dan MO pun akan membeli tiket  dan akan turun di Stesen LRT Taman Melati (perjalanan 30-35 minit, ada 18 persinggahan dari stesen U sampai ke stesen Taman Melati, so selalunya dalam perjalanan pergi dan balik MO akan amik kesempatan untuk tdoq dan berehat) dan MO akan sampai kat Stesen TM lebih kurang jam 7 pagi. Lepas tu MO pon akan jalan terkedek-kedek (dengan sangat rock dan ayu) ke sekolah dengan beg galas belakang Convers okiess bukan handbeg (1st day je kot bawak handbeg lepas tu bawak begpack je-buh lappy la kononnya). Jalan punya jalan MO akan sampai sekolah jam 7.15 pagi (minggu ni pulak cikgu lelaki yang tak tau nama bertugas, awat dia tunggu kat pagaq awai sangat. Malu lor dia nampak Cikgu Aimaa mai lambat even punch card masih biru okiess)..

Errrrrrrrrrrrr... Kenapa MO cerita semua ni?? Bila masa MO hampir diculik dan ditikam??? Tulah kan bahaya jalan sorang-sorang. Nak tau lebih lanjut boleh klik kat sini (dia ada tulis pasal kisah MO yang hampir ditikam dan diculik) 

Sekian, Wassalam. 

25 Pesanan:

Khairil said... [Reply]

saspen ler...

nelly said... [Reply]

haha
suspens .ingt tol2 ~

nadzli azlan said... [Reply]

wakakkakakak sambungan entry adam :)

tok esah said... [Reply]

hahha, tergedek2.. sukalah!! hehe

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Khairil

heheh..saspen ek??

Muslimah Optimis said... [Reply]

@nelly

ish..mintak dijauhkan kalo betul2..semoga Allah sentias melindungi

Muslimah Optimis said... [Reply]

@nadzli azlan hehe..dapat idea tulis entry ni dari entry adam la..hihi

Muslimah Optimis said... [Reply]

@tok esah eeeeeeeee...pesal tok suka pulakkkkkkkkk.. ai jalan rock dan aku..hihi

Solihin Zubir said... [Reply]

adeyh! terkono den..
ingatkan betul2.. =_="

Kumbang Jingga said... [Reply]

actually Kj yg hampir ditikam dek kerna baca entry MO ni hehe..nice hehehe

... said... [Reply]

AS SALAM..
adei.comel je ceritanya
rupaya dari segmen =P

XD

Farhan AJ said... [Reply]

erk...punya la semangat loading..grrr..hehehe

JIJI YU said... [Reply]

ehehe..seb bek aku bace dari bawah ke atas

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Solihin Zubir huhuhu.. jangan la betol2 SZ fobia MO nanti nak jalan sorang2..huhu.. M ni dah la jenis lone ranger..hihi...senang berurusan

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Kumbang Jingga hahah..kenapa pulak KJ yang hampir ditikam ni??? nice ek.. tu jadual sehari2 MO sebagai cikgu praktikal lor..

Muslimah Optimis said... [Reply]

@... wassalam.. comei ek pakcik LI??? ermmm.. kisah di Laman MO ni kisah benar tapi kisah di blog adam zuhilmi baru kisah rekaan.. :D

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Farhan AJ hehehe... jangan marah la boss

Muslimah Optimis said... [Reply]

@JIJI YU yeke baca dari bawah ke atas cikgu neslo?? ermmm kita mempunya hobi yang sama la kalo macam tu.. kadang2 MO pun akan baca dari bawah ke atas.. kalo majalah suka baca dari belakang ke depan..hihi

ummu said... [Reply]

assalamualaikum Muslimah Optimis
he he suspend sungguh
anyway, tahniah nama MO ada juga dalama segemen en Ben tu.

~eZmALiZa~ said... [Reply]

kak aima, nak say something boleh.ezma sedih and curious :(

Muslimah Optimis said... [Reply]

@ummu

Waalaikumussalam kak ummu.. saspen ek.. hehehe... tu la tak sangka dipilih jadi heroin pulak kan..hihi..

Muslimah Optimis said... [Reply]

ezma.. jangan la sedih sayang..huhu.. i am ok je.. :D

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply]

ingatkan betul2..berdebar2 masa akak baca tau..

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Lydia Miza(Aidyl Azim) heheheh..sorry akak.. jaga kandungan baik2 tau

Anonymous said... [Reply]

hiya ukhwah-dhearty.blogspot.com admin found your website via search engine but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found site which offer to dramatically increase traffic to your blog http://cheap-mass-backlinks.com they claim they managed to get close to 4000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my website. Hope this helps :) They offer most cost effective services to increase website traffic Take care. Richard