FOLLOWER MEREKA TIDAK RAMAI DI BLOG TAPI MEREKA DAPAT DUIT BERKEPUK-KEPUK DARI PENULISAN


ehsan google

Assalamualaikum.
amboi panjang pulak tajuk ye..
FOLLOWER MEREKA TIDAK RAMAI DI BLOG
TAPI MEREKA DAPAT DUIT BERKEPUK-KEPUK DARI PENULISAN

haaaaaaa..siapa mereka ni??
macam mana nak jadi macam mereka ni??
MO sendiri mahu jadi macam mereka..
tapi MO masih berusaha mahu meningkatkan gaya penulisan MO..
supaya suatu hari nanti MO juga sebaris dengan mereka..

Mereka adalah
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
penulis..
penulis novel mahupun kolumnis majalah.
mereka tak kejarkan follower di blog pun kerana 
mereka tahu ada ramai yang membaca penulisan mereka..
MO dah singgah banyak jugak la blog penulis hebat ni..
follower blog depa ada yang kurang 1000 pun..
steady ja..

tapi berdasarkan pemerhatian MO,
ramai blogger baru hari ini yang terlalu mengejarkan follower..
bagi MO sendiri MO nak cari pembaca setia bukan hanya sekadar follow dan tak mai singgah dah.. kalau boleh MO nak ada pembaca yang setiap hari dia akan mai blog MO..
kalau ada pembaca macam tu memang MO hargai sangat..
terima kasih kepada kamu wahai sang pembaca setia..

MO juga mahu menghasilkan penulisan hebat yang mampu mempengaruhi ramai orang
setakat ni MO hanya mampu menyalurkan penulisan MO 
yang tak seberapa ni di dalam ILuvIslam sahaja..
MO mahu menyalurkan idea MO menerusi penulisan..
insyaAllah suatu hari nanti doakan MO
mana tau boleh keluarkan buku kan..
insyaAllah..

p/s :
MO pernah menulis pasal follower anon dulu..

terima kasih kerana kesudian membaca dan
sokongan kuat sahabat blogger MO selama hari ini..
sekian wassalam..

37 Pesanan:

||aLeaSaRa|| said... [Reply]

salam MO.itulah sebabnya kite buat blog.bukan folowers yg dikejar tapi tak sabar nak kgsikan apa yg kite suka,apa yg kite baca,apa yg kite lalui dlm kehidupan seharian.minat membaca berkait rapat dgn menulis.saya join faceblog dan juga 100 penulis.impian nak buat cerpen pendek tapi tak tau nak join blog yang mana huhu...

shafiq said... [Reply]

Betul tu MO..Sy Setuju..melalui penulisan orang lebih berminat..

Gen2Merah said... [Reply]

keep it up MO... semoga berjaya dalam bidang penulisan yaa.. Tahniah

Khairil said... [Reply]

saya berblog dengan keikhlasan hati...
http://maidaribendang.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html

*47!k@# said... [Reply]

amin..semoga impian menjadi kenyataan..kena lebih serius lah lau cmtu~insya'allah akk boleh..:)

nur said... [Reply]

sama-sama..
(eh terperasan plak kat sini..)
semoga berjaya mencapai cita2..

angah said... [Reply]

@@

Tok Esah said... [Reply]

yeay!! sokong2.. tak perlu nak kejar.. rileks sudahh

♥sophie♥ said... [Reply]

^^v go MO :)

Izzati Hashim said... [Reply]

Salam alaik.
Akak ni pun dah blh masuk kategori hebat la juga, menulis utk ILuvIslam tu (=

HAJAR hasan said... [Reply]

betul. follower hanyak sekadar angka. yang penting, pembaca setia yang dijamin akan membaca setiap entri kita. ;)

MaiRa QuEeN said... [Reply]

btul 2..bukan mudah nk cari yg ske bace penulisan kite..

Kumbang Jingga said... [Reply]

KJ menulis bukan kerana duit..bukan kerana populariti tapi kerana.kerana..ermmm biar lah rahsia hehehehe..

bestnya kalau follower ramai kan..sape tak suka hehe

hadiee said... [Reply]

apa pon cita-cita MO, saya sentiasa mendoakan kejayaan. moga Allah memberi ilham kepada MO supaya sentiasa dapat menulis dengan baik, insyaAllah. amiin

Penjejak Mimpi said... [Reply]

PM sokong MO kuat2 dan ketat2... :)

azrinrahim said... [Reply]

wow, kalau kak MO jadi penulis novel. incya-Allah ayie akan jadi pemint setia novel kak MO..incya-Allah..

Hadi Rofiee said... [Reply]

Benar MO. Tidak perlu untuk mengejar bilangan komen yang banyak kerana yang penting kualiti artikel. Begitulah pendapat saya. ;-)

padlie said... [Reply]

Setuju dengan MO.. follower tu hanya penyeri.. yg penting adalah pembaca setia..

Semoga impian MO tercapai..

Entry terbaru padlie: Peluang untuk belajar teknologi angkasa

Muslimah Optimis said... [Reply]

@||aLeaSaRa||
pelan2 la.. nati kalo dah siap cerpen jangan lupa link pada MO ya, MO nak baca..heheh..semoga berjaya

Muslimah Optimis said... [Reply]

@shafiq
heheheh..tulislah sesuatu yang bermanfaat kan

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Gen2Merah
terima kasih cikgu jumadil

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Khairil
alhamdulillah

Muslimah Optimis said... [Reply]

@nur
ameen... terima kasih singgah

Muslimah Optimis said... [Reply]

@*47!k@
insyaAllah Ika..thax

Muslimah Optimis said... [Reply]

@angah
kenapa angah??

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Tok Esah
betol2 tu tok esah

Muslimah Optimis said... [Reply]

@♥sophie♥ thax kamu..sama2 berjuang

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Izzati Hashim
ya salam.. biasa2 saja..menulis untuk berkongsi

Muslimah Optimis said... [Reply]

@HAJAR hasan tu la kan..pembaca setia tu susah nak cari

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Kumbang Jingga
heheheh..KJ kalao nak rahsia xpayah mention kat sini la..hehehe... best la jugak kot kalo follower ramai..terasa dihargai..

Muslimah Optimis said... [Reply]

@hadiee terima kasih hadiee.. ameen

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Penjejak Mimpi terima kasih PM..MO tau PM pembaca setia laman MO kan..hehe.. terima kasih

Muslimah Optimis said... [Reply]

@azrinrahim insyaAllah ayie..doakan yang terbaik

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Hadi Rofiee betul tu usta hadi..bukan senang nak hasilkan penulisan berkualiti ni..huhu..saya sendiri belum mampu

Muslimah Optimis said... [Reply]

@padlie setuju dngan kami jugak.. follwer sebagai penyeri dan yang penting adalah pembaca setia.. insyaAllah..

Ary ariasputera said... [Reply]

semoga tercapai hendaknye impian awak ye...

fRaMe+LenSeS said... [Reply]

kuaQ buku jangan lupa kami noh. :D