Surat untuk calon Suamiku



Assalamualaikum.. Wahhh, tengok tajuk.. Errrr.. Calon pun belum ada, haha, gatai nak bagi surat kat calon suami ye. Huhuhuhu.. Sebenarnya tadi tengok ada requeste freind baru dari dua orang muslimah (tak kenal pun) tapi tengok mutual friend orang dikenali, so diorang ni pon mesti golongan baik-baik ni, jadi approved sajalah. MO ni kalo perempuan senang nak approve kalau lelaki susah sikit la.. hihihi.. Sebab tu ramai friend MO kat FB mostly Muslimat.. :-D


Lepas dan approved tu berjalan-jalan la kat wall page diorang, ermmm, terpandang ayat ni ""Bukankah tuhan ciptakan malam, untuk beradu menanti siang, bukankah tuhan titiskan hujan, menanti limpah kemarau panjang..." Lepas tu jalan-jalan lagi jumpa pulak video ni.. Jom layan..

 


typo tu.. calon bukan calan.. 
MO pun tak tau sapa yang buat video ni.. credit to her..
itu je nak kongsi.. Semoga kita dipertemukan dengan pasangan yang boleh membimbing antara satu sama lain.. ameen..
sekian wassalam

12 Pesanan:

NuSaNa NoSa 91 said... [Reply]

amin~~

tp kita kena jd baik dulu, sblm nk psgn yg baik, kn?? uhu~ T_T

Muslimah Optimis said... [Reply]

@NuSaNa NoSa 91 aha ye.. insyaAllah sama-sama kita menjadi lebih baik setiap hari.. ameen

~PM~ said... [Reply]

kredit utk MO sebb menjumpai video ini...nak share juge =)

.::.MY.s.e.l.f.::. said... [Reply]

wahhhhhhhh!!! surat untuk bakal abang ipar saya jugak.. sweet la video nie... :)

Erin Azizan said... [Reply]

nak buat gak macm ni..tpi saya tak reti nak menulis bahasa yg puitis laaa

p!q4h b@guss said... [Reply]

bila dh jumpa calon. MO wat surat sndiri tau..ahaha

sarah mohamad said... [Reply]

saya juga berharap calon suami saya boleh menjadi pembimbing kepada saya dan anak2 kelak :)

Muslimah Optimis said... [Reply]

@~PM~
heheh..share saja mana yang berkenan

Muslimah Optimis said... [Reply]

@.::.MY.s.e.l.f.::. aha sweet sangat kan..sebab tu nak share jugak dengan pembaca laman MO

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Erin Azizan saya juga tak pandai menulis bahasa yang puitis..huhu

Muslimah Optimis said... [Reply]

@p!q4h b@guss hihihi.. kalo MO tulis untuk beliau, hanya beliau lah boleh baca..tak boleh nak share2..hihi

Muslimah Optimis said... [Reply]

@sarah mohamad ameen..sama2 kita doakan ya..