BUANG MASA LA JOIN SEGMEN BEN ASHAARI..



Assalamualaikum..
Haaaaaaaaaaa.. Kenapa ramai orang suka join segmen yang dianjurkan oleh Ben Ashaari??? Kenapa?? Kenapa?? Korang tak rasa buang masa ke? Ermmm. Sebelum MO ceritakan kenapa ramai sangat orang suka join Segmen BA ni, meh MO ceritakan macam mana MO boleh berkenalan dengan blog beliau yang menyebabkan MO selalu jugaklah singgah blog beliau tapi hanyalah sebagai silent reader je. Sebenarnya banyak blog yang MO masuk sebagai silent reader, taktaulah kenapa tapi MO memang begitu. 

Sebenarnya...

MO mula berkenalan dengan blog BA ni pada penghujung 2010, pada bulan Disember rasanya sebab MO pun mula aktif berblog pada bulan November. Dalam dok berblogwalking tu termasuklah ke blog BA (tak ingat blog manakah yang membawa MO ke blog BA), tapi MO tak terus folo (masa tu follower BA baru 4000 ++). MO bertanya sendiri dalam hati "awatla ramai sangat orang dok folo blog dia ni?? Apa yang best sangat???" Tapi masa tu MO jadi silent reader blog BA, lima enam kali keluaq masuk baru MO folo dan sampai sekarang MO masih mengikuti perkembangan blog beliau walaupun tak meninggalkan komen. 

Macam yang Bro Ben Selalu cakap, kita buat segmen ni nak tukar pembaca dan sememangnya betul la kan. Jadi dengan join segmen BA sedikit sebanyak pembaca blog BA akan datang menjengok blog korang jugak. Join la jangan tak join. Tapi MO sendiri pon kadang-kadang join kadang-kadang tak bergantung kepada masa yang ada dan jenis segmen. Hihihi..

Ini adalah 5 blog yang menyumbang referal tertinggi Minggu lepas. Lihat Blog BA yang tertinggi tau.

4. Blog Bro Hamzah
5. Catatan Tinta Emas

Empat blog yang lain tu mungkin sebab Laman Muslimah Optimis diletakkan dalam bloglist mereka. Jadi lihatlah di sudut kanan ni ada lima bloglist blogger hebat di atas. Penghargaan khas buat mereka.


Jadi kepada semua, jika mahu blog anda berada di bloglist khas 5 Penyumbang Trafik Tertinggi Minggu Lepas, maka pandai-pandailah anda. MO akan update setiap minggu, InsyaAllah.Tapi andai kata tidak berubah. Maka tidak akan bertukarlah bloglist tu. Hihi

Terima Kasih kepada semua yang sentiasa menyokong Laman MO sehingga ke hari ini. MO hargainya sangat. Walaupun dalam kesibukan, insyaAllah MO akan cuba mengarang entry pengisian jiwa. Masih tersimpan di draf ni. Dokan semuanya dipermudahkan urusan ya. Dan kepada sahabat MO yang diuji dengan kesakitan, MO doakan semoga cepat sembuh. Allah menguji kita dengan sakit sebab Allah sayangkan kita. Berbaik sangkalah dengan Allah, InsyaAllah banyak manfaatnya.

Sekian Wassalam.

15 Pesanan:

waN Mohd Salim said... [Reply]

o macam tu

Nazzue said... [Reply]

Tajuk gempak la...cayalah...ingatkan apa tadi... :p

Lepak sambil bersantai di NazZue.com
Entri terbaru: Hacker Indonesia Menyerang Blog Malaysia

Munna said... [Reply]

BA pnh review blog sy n hari tu mmg trafik mendadak naik...thanks to BA.

Sunah Mohammad said... [Reply]

tahniah MO~ akhirnya ada jugak update dari kembaq...hehe..

Muhammad Iqbal said... [Reply]

semoga terus maju dan berjaya :)

mas saari said... [Reply]

blog BA pun referal tertinggi blog Mas...

~Kirin Selama Perak~ said... [Reply]

wah !
hebat2.
:)

Gen2Merah said... [Reply]

tahniah MO.. semoga terus maju jaya yaa..

Budak Botak said... [Reply]

Wahhhh ada tersenarai ye, he3 malu...

Entry terbaru -> Gambar Keadaan Jepun Selepas 3 Bulan Dilanda Tsunami... (",)

FasiHaH SupiaN said... [Reply]

wah...tahniah MO....

tia @ Ini Kisah Tia said... [Reply]

tajuk memang gempak habis ah :)

Подтверждаю said... [Reply]

as salam..tahniah
MO ;)
pakcik tumpang gembira~
teruskan berkarya dan berjihad dalam entri ;)

oo..ni la rupanya rentetan entri yang si wan mohd salim guna~
hehe..

oh! MO di-tag~
sila tengok kat sini~
pakcik mahu tahu~

http://fadzli-rt.blogspot.com/2011/06/kenapa-pakcik-berblog.html

Adam Roslan said... [Reply]

Kali pertama ke sini. Tahniah.

Kementerian Pelancongan belanja RM1.8 juta untuk laman Facebook

Miss Ran said... [Reply]

erk tajuk bikin panasssss

sherah said... [Reply]

pernah sekali jer alang join segmen dia..dan selepas join tu mula lah kita rasa nak bukak tgk apa pos strusnya..tertanya2 sapa blog yg akan dia mention kat entry dia...pandai kan trick dia..hehe..pastu x join dah..haha..
akk jom join contest alang buat jom..sudilah datang ke blog alang yg x seberapa nie..harapan alng agar ramai yg join contest nie dan mengingatkan kembali pengorbanan mak abah
http://merentasiman.blogspot.com/2011/06/contest-menyingkap-pengorbanan-mak-dan.html