Ce'egu nak cucuuuuuu!!!


Assalamualaikum.. Kejap je cerah dh berganti gelap (hanya diterangi cahaya kalimantang). Siang dah berganti malam. Ermmmm.. Tapi belum terlambat untuk MO ucapkan Selamat Hari Susu Sedunia kan... 1 Jun 2011.. Terbaca entry dari Jeneral SSS tadi, tu yang teringat kisah pasal cucu (budak-budak cakap pelat) a.k.a susu... haihhh, kelakar je bila ingat balik kan.. hhihi.. Jom baca kisah yang agak kelakar bagi MO, tapi MO tersenyum je masa tu. hihii..


Alkisahnya berbunyi begini, dulu MO pernah buat part time dekat taska di Damansara Utama. Masa tu dah lewat dah, tapi ibu si Amirul ni tak datang-datang lagi. Lapar agaknya si Mi-ol ni, nama manja dia Mi-ol, dia pun cakap la "Ce'egu nak cucuuuuuu!!!"

Kak Siti (bukan nama sebenar) pun cakap la dekat si Mi-ol ni, "nak cucu ke??". Mi-ol pun anggukkan kepala. Cerdik budaknya. Sekali si Kak Siti ni cakap. "Kalau nak cucu, kawen dulu lepas tu dapat anak, lepas anak tu kawen baru dapat cucu"... Hahahah.. Nak gelak pulak..

Hai la Mi-ol...

 ni la Mi-ol...
MO paling suka bila suruh dia buat ekspresi wajah..
sangat kiut..
ekspresi marah, sedih, suka..hihi
rinduuuuuuu la mi-ol..
dan dia sangat manja..

itu je nak kongsi..
SUSU ok bukan CUCU..
kalau nak SUSU boleh tolong bancuhkan..
kalau nak CUCU kenalah kawen dulu..
hohoho..

p/s:
MO pun suka minum susu.. 
Kalau susu kotak yang ducth lady tu suka yang sejuk 
(baru keluar dari peti ais)

 Dalam semua-semua perisa di atas, MO paling suka low fat milk dan perisa strawbery..yeahh..


Kalau susu tepung suka minum susu panas-panas yang baru dibancuh..fuhh sedapnya..

terima kasih sudi baca..
sekian wassalam.

26 Pesanan:

..... said... [Reply]

hahhahha macam zue la...zue jadi cikgu taska skng merengek2 nak susu...kalo tak bg hbis 1 umah dia jerit

http://onlymezue.blogspot.com/2011/05/aku-dan-kanak-kanak.html

cucu umie said... [Reply]

kuikui..ayiekan cucu umie..haha btw, memang comel pon budak2 akak..same jer dia ckp mcm twins ayie sellu ckp, nk cucu..haha

FasiHaH SupiaN said... [Reply]

comel mi-ol ye...cian mi-ol nak susu, tp cikgu ingat cucu...hehe

Erin Azizan said... [Reply]

km suka perisa kopi sedap..best ann dapat treat budak kecik...hehe

Miss Ran said... [Reply]

jwpn terbaik utk kanak2

comel je

Budak Botak said... [Reply]

He3, biasa la tu salah paham budak2. Nanti buat entry ni pulak -> ada sorang budak cakap "ayah mak nak cerai". Maka terkejut la ayahnya lalu pergi ke dapur mendapatkan isterinya. Pelik la jugak sebab xda gaduh apa2 tiba nak minta cerai pulak. Suami dia kata "sampai hati awak minta cerai, apa salah saya?" Isteri dia kata "eh apa abg merepek nie? dah bagi apa yang Boboi minta?" Suami "apa yang awak suruh minta?" Isteri "saya suruh dia minta SERAI kat abang tadi" Ha3, cerai & serai...

Entry terbaru -> Pertandingan Fesyen Tikus Di New York... (",)

Cik Mira said... [Reply]

comeeey~ hehe kte tak susu. nak lagi susu putih mau temuntah jadinye :P

~eZmALiZa~ said... [Reply]

ohh..kak aimaa..kite leh jadi geng la cmnie..ezma suke minum susu...tiap2 malam mesti minum susu..hehehe :D

Mr. Straw said... [Reply]

wut wut..lama benar tak singgah..huhuhuhu

Muslimah Optimis said... [Reply]

@..... hehehe.. kat taska tu waktu minum susu dua kali sehari..tie tgh hari dan petang.. so budak2 xkan merengak nak susu.. cuma bila dah jam 8 tu, kesian bagi la sebotol kat si mi-ol tu..hihi

Muslimah Optimis said... [Reply]

@cucu umie hehehe..twins ayie umo brapa??? comel je kan.. manja

Muslimah Optimis said... [Reply]

@FasiHaH SupiaN hehehe.cikgu saja nak usik mi-ol tu..dia kiut sangat.. kalo dia sayang tu habis la air liur dia buh kat muka kita ni ha...hehe

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Erin Azizan strawbery lagi best la..hihi.. aha sangat best.. sayang sangat kat depa

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Miss Ran heheh..saja nak ngusik mi-ol tu..hihi

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Budak Botak hahaha.. mak nak cerai..hihihi.. kelako je bunyik

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Cik Mira susu sedap la.. tapi terpulang pada individu jugak..

Muslimah Optimis said... [Reply]

@~eZmALiZa~ aha..sedap kan susu putih..hihi

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Mr. Straw ye la orang tu bz sangat kan..huhu

Sunah Mohammad said... [Reply]

hehehe... kejamnye kakak tu... lambat lagi la dia nak dapat cucuuu... kena kawen dulu... :p

sherah said... [Reply]

assalamualaikum akak..sory lambat menyahut seruan akk..hehe..:)

tomato said... [Reply]

hahahah ! chomellllllll sgtttt !!! :D

WuMing said... [Reply]

Kah..kah..kah.. nak cucu..Kelakar gila...

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Sunah Mohammad hahaha..saja gurau2 dengan mi-ol tu..:D

Muslimah Optimis said... [Reply]

@sherah hehehe..its ok

Muslimah Optimis said... [Reply]

@tomato memang sangat comel kan..:D

Muslimah Optimis said... [Reply]

@WuMing haha..itulah pasal..budak2 kan cakap pelat..:D