Heziqa Yoo Budak Bermasalah...

Assalamualaikum...
Huiiii.. Hari Isnin.. 
Sakit kepala menyerang lagi. Jadi MO mengambil keputusan untuk ke klinik sekaligus check telinga MO yang sakit ni ha. Abaikan pasal MO gi klinik tu, saje je nak ngadu. Huhuhu.

Hohhhh.. tengok tajuk Heziqa Yoo Budak Bermasalah... Hurmm.. Jangan buat keputusan melulu nak marah MO okeh sebab bukan masalah apa pun. Cuma HY ni bermasalah penglihatan je. Sebab dia rabun, pakai cermin mata. Hihihi.. Pakai cermin mata tu lebih baik dari pakai lense ok. Baiklah kali ni MO nak bedah blog si adik manis HY.. 

HY tu merujuk kepada nama pena beliau Heziqa Yoo. Tapi nama penuh beliau mengikut IC adalah Mas Izean Heziqa Binti Mohammad Mushadad. Akan berusia 18 tahun pada 31 Ogos 2011 nanti. Tarikh lahir beliau sama dengan Hari Kebangsaan tu. Anak meredekalah kiranya ni ek, HY. 

HY kata kan pengkomen adalah lebih penting daripada follower.. Hurrmmm.. Ada betulnya di situ. Meh kita baca apa dia tulis.

HY, ada persamaan la antara abah MO dengan papa HY ni. Hohoho. Nak tau apa dia kena baca entry ni sebab alasan papa HY bagi sama je macam alasan abah MO bagi. So sampai sekarang umah MO takde piring terbang (pi baca entry dia baru paham).. Hoho..

Hurmmm.. Kalau korang semua nak tau, cik adik HY ni pon dah mula tulis novel tau. Tajuk dia Cinta ke-100... Huiyoooo... Sampai 100 kali bercinta. Nak tau alkisahnya meh le baca kat sini, so far baru sampai bab ke 13. Akan bersambung lagi kan HY? Hurmm.. 



Konfem cik adik HY ni minat pelakon korea. Tengok sampaikan header bog pon ada gambo pelakon korea (tapi MO tak kenal pon sapa pelakon tu)...hihihi.. Ok, komen pasal blog beliau pulak, belang-belang itu sangat cute. Cuma, ada entry-entry yang tak dapat dibaca sebab tulisan yang colourful sangat dan background pon colour turqois kot.. Huhuhu.. Mungkin sebab sebelum ni pakai templet lain so entry-entry lama yang bukan tulisan hitam tu memang payah nak baca la. Apa pun HY teruskan menulis okeh.. Sebab pasti ada yang membaca penulisan anda.. :-D

Jadi apa tunggu lagi meh ler terjah blog beliau di http://heziqamushadadlee.blogspot.com .

HY ni adalah peserta kedua contest AKU INGIN BERUBAH. Jadi kepada peserta ketiga hingga ke-17 sabar ya menanti giliran bedah blog anda.

Sekian Wassalam.

6 Pesanan:

JIJI YU said... [Reply]

bedah la dada ku

Fendy said... [Reply]

singgah n follow

FasiHaH SupiaN said... [Reply]

ramai dah org wat novelog sekarang, ramai yg berbakat menjadi penulis :)

Jemari MonteL said... [Reply]

wootttt.... dak ini upernye.... bagos2...

HeziqaMushadadLee said... [Reply]

serius,budak ni memang banyak masalah..hehe :) insyaAllah novel tu akan bersambung kalau ade yang baca,:) thanks review kak aimaa

Подтверждаю said... [Reply]

as salam..
oh..beliau..
yoo tu apa maksudnya?

pada pakcik, antara pengomen dan pengkritik, pakcik pilih pengkritik. komen ni, kebiasaannya sekadar memberi komen. jika diulas sekalipun, ia sekadar mengikut tajuk.

pengkritik,
mengembangkan isi dan menambahkan mana yang tiada dalam sesuatu entri.
wlupun ada kalanya pedas dalam ulasannya, itu lebih baik dari sekdar komen dan mengiyakan..

=)

hehe..
anak merdeka. hari merdeka, bulan puasa? insya'Allah..

=)