Warga Bumi ni Pengotor!!!


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.. Nak pijak pun tak lalu bila masuk ke tandas yang sangat kotor. Niat nak mencuci usus juga jadi terbantut. Selalu yang terjadi perkara begini di tandas-tandas awam lah.

Tolonglah jaga kebersihan wei.. Kembang tengkok tau tak. Dah banyak kali berhadapan dengan situasi macam ni tapi kali ni rasa nak menulis sebab ramai yang perlu tahu. Dah la masuk tu bukan free tahu. Kena bayar pulak tu. Kalau free lain ceritalah, habis kami bayar bukan nak tengok suasana yang menggelikan tu. Huhuhuhuhu...

Baru-baru ni kejadian berlaku kat Seksyen 17, Shah Alam. Dah la pintu tandas takdak kunci.. Grrrrrrrrrr.. Ada ke patut. Dari nak mencuci usus pun jadi terbantut. Huhuhu lagi. 

Kepada semua warga bumi (bukan warga Malaysia je kat Malaysia sekarang ni, entah dari pelusuk mana ada je yang bermastautin kat Malaysia ni) tolonglah jaga kebersihan tandas tu. Tandas tu adalah satu keperluan ok. Hari-hari kot kena ulang alik masuk tandas. Sapa yang boleh bertahan tak masuk tandas sebulan memang luar biasalah orang tu.

Gambar, tidak disertakan. Geli seyyyyy.

MO kata : Nak masuk dan keluar tandas tu bacalah doa sama supaya diberkati. 

Sekian Wassalam.

20 Pesanan:

Erin Azizan said... [Reply]

tandas awam kat malaysia ni selalu kotor ahhh kalau bersih pon kat kawasan RnR jerr

Woofer Storm said... [Reply]

salam...tandas yang bersih kat rumah sy je sis..dah nama mnusia,kdg2 ada gak buat perangai bukan2,tu yang jadi kotor tu..hheeee

aniki said... [Reply]

jangan kata tandas awam je, kadang2 tandas umah pun kotor gak..memalukan sungguh

Kumbang Jingga said... [Reply]

tandas yg bersih kalau yg nk masuk kena duit tu..itu slalu bersih sbb kena bayar hehe

cik pulau said... [Reply]

orang kalau kat umah dia jada bersih.
kat mana2 pun sama lah..
tapi seyesss... kekdang memng geli kotttt nk masuk tandas awam ni..huhu

mas saari said... [Reply]

pernah gak kena tandas yang kotor ni, memang terbantut hajat!

asyfiqaz said... [Reply]

semua pakat-pakat busy la tu kot. tau 'melabur' je, xsempat nak flush semua..huhu

man said... [Reply]

kebersihan mencerminkan keperibadian seseorang...

Niena Pengembara Ilahi said... [Reply]

kekadang tu xselesa singgah kt tandas awam sbb terlalu kotor sgt2



erk.. jiji yu la org yg tepat phm apa itu gegeli haha

norinaomar said... [Reply]

tak semua public toilet tak ok tapi kebanyakannya memang tak okay...

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Erin Azizan aha.. tapi ada jugak R&R yang kotoq..huhu

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Woofer Storm wasalam..huhuhu...

Muslimah Optimis said... [Reply]

@aniki tandas rumah siapakah itu??hoho

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Kumbang Jingga huhu.. yang ni kena bayar gak, tapi kotor..huhu

Muslimah Optimis said... [Reply]

@cik pulau huhuhu. kan.. mujur kat kolej bersih, but sometimes tandas kolej pun kotor

Muslimah Optimis said... [Reply]

@mas saari haha.. memang terbantut r..pastu simpan dulu pi cari tandas lain

Muslimah Optimis said... [Reply]

@asyfiqaz huhuhu... ni lantai sekali kotor.. bab flush tu memang rasa kalo jumpa orang tu nak piat telinga dia..huhu

Muslimah Optimis said... [Reply]

@man setuju sangat

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Niena Pengembara Ilahi hahaha kan.. jiji yu paling sesuai

Muslimah Optimis said... [Reply]

@norinaomar ada je public toilet yang bersih