HIJAU DAN PINK ITU AKU.. AKULAH BUNGA AKULAH DAUN..

Akulah Bunga Akulah Daun.. Credit to Nadzli Azlan selaku Jurukamera..

Assalamualaikum..
Hijau dan Pink itu aku???
errrrrr...
untuk kali kedua di alam maya menggunakan ganti diri aku..
tak pa kan..hehehe...

hohohohoho... 
Hari tu dalam kelas dok tak paham sangat apa lectrer cakap, so amik buku draf la cerita Si Itik Hijau..Kenapa hijau??? sebab MO (tak boleh nak terus guna ganti diri aku la) memang sangat suka  warna hijau..
tu yang terhasilnya Kisah Si Itik Hijau..

di penghujung entry ada ditinggal pesan, 
MO memang suka hijau sangat-sangat tapi jangan tanya pasai apa blog pink...ngeee..
ada jugak yang bertanya..hahahah..

mai sini nak habaq..
MO suka semua warna yang ada di muka bumi nih...
kalo bab baju suka warna hitam sebab bagi MO nampak kurus..
tapi baju MO macam-macal kale la baru meriah kan..
kalo beg macam-macam kale ada... 
beg pink n hijau mesti ada la..hihihi..
untuk majlis rasmi konfem la beg hitam kan..
pastu beg putih n coklat..
(terbanyak pulak beg sampai bagi kat orang sikit)
kalau kasut mostly warna hitam la, putih dan coklat...
hahahahah..dompet warna pink weyyy bukan hijau sebab hadiah orang bagi..wahaha..

alkisah warna pink ni..
dulu sebelum MO minat hijau sangat-sangat MO pernah minat pink sangat-sangat
sampaikan selipar tandas pun warna pink...
bekas tapau n tumbler pun warna pink cover dia..
tapi cadar MO set hijau ada 2 (menunjukkan suka hijau) dan set ungu 1..
cukup la 3 set cadar ja tukaq-tukaq kan..hihihi..

sebab apa Laman Muslimah Optimis banyak warna pink 
even kat wording ada la hijau (hijau mesti ada)
sebab kalo perasan la kan doodle yang pegang pedang tu persalinan dia pink...
kalau persalinan dia hijau mau blog ni warna hijau..
hehehehhe,,,

tu sajalah jawapan dia..
tapi kan benarkah pink itu dikaitkan dengan feminin???
ermmmm..
ada sesiapa yang nak tolong jawab adakah pink dikaitkan dengan feminin???

ok semua... sebelum mengakhiri entry
jom singgah blog depa ni.. depa kata entry depa best..

semoga ada sesuatu info yang menarik di sana.
 sekian wassalam..

21 Pesanan:

.::.MY.s.e.l.f.::. said... [Reply]

finaz kurang pink coz lau ada pink dekat diri finaz kompem kawan kutuk.. depa kata finaz ganaz.. tak sesuai ngan pink... finaz suka hijau coz hijau nampak sejuk.. hijau gak semulajadi.. tu finaz suka ngan tumbuh tumbuhan.. hehehhe

Sunah Mohammad said... [Reply]

ceq suka kaler lembut2..tapi kaler yang sesuai untuk ceq adalah coklat...:)

Muslimah Optimis said... [Reply]

@.::.MY.s.e.l.f.::.

akak ganas jugak..hehehe..selamba saja bawak beg pink..hihihi... sebab beg tu orang bagi so nak tak nak bawak jugak la kan..huhu

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Sunah Mohammad

heheheh... tak tau la wana apa yang sesuai dengan diri ini..main belasah ja semua..hihi

efa said... [Reply]

cheq plak suka warna biru sb biru itu tenang huhu :)

f_aRa_aINa989 said... [Reply]

Waaa, boleh jd geng jugak! sbb suka hijau + pink.. :)

Pendapat: Copy Paste/Plagiarisme?

*47!k@# said... [Reply]

haha..ika pon tak tau nape ika suka pink.. XD

fa-in said... [Reply]

sy suka purple,tp brg2 byk pink sbb mak beli dia suka pink..hehe

Erin Azizan said... [Reply]

ala..saya tak gemar sngt pink..but i like hitam..best aaa kaler hitam mmg buleh nampk kurus kalau pakai baju warna macam tu

littleMissAddin said... [Reply]

pink comel:)

nadzli azlan said... [Reply]

suka pink n hijau jugak . ;)

azrinrahim said... [Reply]

lama tak singgah blog akak..hehe adik ayie suka hijau..nampak tenang shja..n pink bukan pilihan lelaki..hehehe.. harap akak sihat2 selalu ya..

hadiee said... [Reply]

pink itu satu kaler yg unik. kalu pompuan pakai mmg sesuai, tapi kalu lelaki pakai nnti jd jambu batu. haha

Muslimah Optimis said... [Reply]

@efa

suka biru jugak..hihihi

Muslimah Optimis said... [Reply]

@f_aRa_aINa989

yeahhh ada gang..hihi

Muslimah Optimis said... [Reply]

@fa-in

hihihi..sebab bagi mak kamu sesuai pink dengan kamu..hihihi

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Erin Azizan

suka hitam jugak... hitam itu menawan

Muslimah Optimis said... [Reply]

@littleMissAddin

mungkin comei lah..hihihi...

Muslimah Optimis said... [Reply]

@nadzli azlan

terima kasih untuk gambo tu adik.. yeahhh pink dan hijau kan comei..hihi

Muslimah Optimis said... [Reply]

@azrinrahim

terima kasih sebab singgah ayie..hihihi..ya ka pink bukan pilihan lelaki??hihihi.. alhamdulillah akak sihat2 ja

Muslimah Optimis said... [Reply]

@hadiee

hahaha.. jambu batu ek?? sedap la makan kalo jambu batu..hihi