RAHSIA DI SEBALIK ANGKA 7...


Assalamualaikum..
7 bukan sebarang angka.
ditolak 1 menjadi 6, 
ditambah 1 menjadi 8,
ditambah 10 menjadi 17..
heheheh.. 17 tu tarikh lahir MO...
hihihihihi...

ok..ni nak kongsi pasal rahsia di sebalik angka 7..

Allah telah menjadikan 7 lapisan langit
dengan bintang 7 menghiasi langit
Allah telah menjadikan 7 lapisan bumi
Allah juga menghiasi bumi dengan 7 lautan
Allah menjadikan Neraka dan Syurga itu 7 tingkat dengan 7 pintu
Allah juga menciptakan 7 surah yang panjang dalam Al-Quran.
 Allah juga menciptakan manusia dengan 7 anggota badan yang utama
Allah menjadikan 7 hari dalam seminggu
boleh rujuk sini untuk meklumat lanjut..

Memang istimewa angka 7 kan..
tadi tengok sahabat blogger MO dah bertambah menjadi 717..
no yang sangat cantik sebab MO sangat suka angka 7..
kadang-kadang nak follow blog orang secara officially boleh tunggu sampai ke giliran ada no 7..
hahahah..tapi kadang-kadang main blasah ja no apa pun..hihihi...
dan satu lagi kaitan diri MO dengan angka 7 ni adalah
tarikh lahir MO 17 Oktober 19**..

jom kita tengok siapa sahabat blogger MO yang memegang angka giliran 717


jom terjah blog sahabat blogger MO ni...
jom klik kat sini

sekian wassalam..

13 Pesanan:

Gen2Merah said... [Reply]

waahhh... saya pun suka angka 7.. Sebab ianya nombor ganjil. Nama-nama Asmaul Husna pun bilangan ganjil kan...
p/s: wahhh... bulan 10 ni ye hari kelahiran MO.. tahniah.. semakin melangkah ke alam kedewasaan kita ni

Sunah Mohammad said... [Reply]

salam~ hai adik~ ahahahahaha~ saya lahir dalam bulan 7~~ silalah jeles...*winkwink*

HajarRasdi [BdkKck] said... [Reply]

alaaa.. kenapa xlahir bulan 7..
haha.. kalau x mesti dh lengkap. =)

♥sophie♥ said... [Reply]

my fav num jugak :D hee

CiK LiYzA ^^, said... [Reply]

uishk m0~samala..no 7 nih sgt bermakna k0t..hehe,sbb kita share tahun 1987 jgk k0t..hehehe,tuh yg best~n bdk2 yg lahir tahun 87 nih pangai dia plik sket..dr cekgu2 dlu smpai ke lcturer n la nih smpai ke b0s..suma d0k haru biru ngn dak2 tahun 87..tp apap0n,kita de best!

Tok Esah said... [Reply]

salam kak, hehe

tok pun suke 7!!

cuma tambah 10 dr tarikh lahir akak!!
27!! hehe

DiahRodzi said... [Reply]

hehehe.....diah suka 7 jgk sbb diah pnya tarikh lahir pown berkaitan dgn 7..hehehe....

littleMissAddin said... [Reply]

MO sy lahir 18 october :) haha thanks btw,,

syira wahab said... [Reply]

haha...angka 7..markah saya waktu latihan menembak!first time la...haha.....

nora amila ghazali said... [Reply]

hihi.. kalau bab ni kita berbeza.. nora suka no 8.. ada sebab nora suka no 8.. errrr hihihi

n4dh!3r4 said... [Reply]

saya pun suka no 7.. saya lahir bulan 7 dan tahun 1987 jugak!

salam ukhuwahfillah :D

nelly said... [Reply]

suka nom 17
hehehehe

aku islam said... [Reply]

suka entri ni.. :)