PENGALAMAN BERKHATAN

Salam semua.. apa khabar??
tak nak tanya khabar kesihatan, nak tanya khabar iman..
kalo kesihatan baik tapi iman tak baik tak guna jugak..

ok..ok...

kembali ke pangkal tajuk..

aritu kan cek janji nak cerita pasal kisah khatan Mat Shah adik kepada Matmat
sapa Matmat???
Pi cari dalam entry Cikgu Tanya Kamu Ada Abang Tak??
nak baca boleh klik sini,
memang kelakar..


lepas tu ada sorang blogger nama dia Shahjihan, 
dia komen dia kata dia buat contest pengalaman berkhatan,
dia pun jemput MO join...
kalo korang nak join, korang boleh klik nama dia.

so, MO pun alang-alang nak publish entry ni
join sajalah kan..
tapi kenalah ubahlah ayat sikit-sikit,
kalo tak entry ni akan auto publish.
heheheh..

kena letak banner biasala kan..

gini alkisahnya..
semuanya berlaku secara tak sengaja dan spontan..
daftar khatan Mat Shah pun last minute (sebab baru tau)
(ni menurut kata my paksu lah tapi diceritakan kembali oleh my mama)
ni kat kampung berkhatan beramai-ramai (51 orang)
peristiwa ni berlaku minggu lepas (fresh lagi ni)..hehe

Selepas berkatan
My Mama gi melawat Mat Shah kat umah dia
(Rumah kami dekat-dekat je, kalo jalan kaki dalam 5 minit kot
tapi My Mama naik motor dalam seminit je sampai),

My Mama :
Mat Shah, sakit tak???

Mat Shah :
Sakit la mama, adik dah cakap kat ibu (mak dia la), 
adik tak bersedia lagi tapi ibu kata tak sakit. Ibu tipu..huhuhu
(budak ni memang manja kanmain, anak bongsu lah katakan)

My Mama :
Ala, esok baik la. Dah nak baik dah tu.

(ntah apa yang dibualkan lagi)

just nak highlight ayat adik tak bersedia lagi.. 
hohoho..

 time mama cek cerita kat cek tu 
(dalam tipon, cek hari-hari call tau, paling kurang pun 2 hari/3 hari sekali)
memang cek gelak habis la...
kelakar dengar ayat dia...
macam budak besar..

selalu orang cakap tak bersedia nak kahwin lagi,
ni tak bersedia nak khatan lagi..heheh


cerdik bukan main...
sat ja dia besaq...
tetiba cek rindu kat dia..




Ada satu lagi kes berkhatan..
ini pengalaman arwah tok MO..
Al-fatihah..

Arwah Tok MO ni bidan kampung,
so, selalu la mengkhatankan budak-budak perempuan..
nak dijadikan cerita,
ada la sorang mualaf india ni nak suruh arwah Tok cek khatankan dia..
mula-mula tok tak mau, tapi last-last terima lah jugak..
padahal perempuan tak diwajibkan khatan
tapi dah dia nak khatan jugak, satgi dari elok-elok dia dah mengucap syahadah,
disebabkan tok tak mau khatan dia kembali ke agama lama dia..nauzubillah..
jadi tok MO ni pun terpaksa la khatankan dia..

hahahha...
yang kelakarnya,seminggu tok cek tak lalu makan nasi...fobia katanya...
hehehehe..mula-mula nak cerita pasal Mat Shah saja,
tapi dah disebabkan dah join contest ni
ceritalah sekali pengalaman mengkhatankan orang dewasa ni...hehehehhe..
ha, korang jangan bayang lebih-lebih pulak..
huhuhu

p/s :
minta maaf shahjihan, MO tag secara general je lah ek,
malulah pulak nak tag individu..huhuhu..maaf shahjihan...
MO tag semua yang baca dan semua follower laman MO..
terima kasih kerana sudi membaca..

ok
kita stop kat sini na..

sekian,
wassalam

9 Pesanan:

Novelgurl said... [Reply]

hahha.seminggu fobia..

shahjiehan said... [Reply]

keh3... lawak2.. budak2 skrg manja bukan main lagi tuh~..;p

Muslimah Optimis said... [Reply]

Novelgurl : hahahah, masa tok cerita tu, kami semua nak tergelak jugak..

shshjihag : hehehe.. memang tu kena dengan doc tu, kalo dengan tok mudim tak tau la..heheh..Mat Shah tu memang pandai cakap pun.. hehe

AD feez said... [Reply]

hehe.. ad sndri ada pengalaman berkhatan.. maklumlah berkhatan cara kampung dengan tok mudim.. hehe ;)

Muslimah Optimis said... [Reply]

AD feez:

heheheh.. apa lagi kongsila pengalamn dengan pembaca semua... anda di tag, tengok ayat di atas, MO tag semua yang membaca..hehe

shahjiehan said... [Reply]

anda menang contest ini..sila email kan alamat rumah anda kepada email SJ.

shahjiehan@gmail.com

shahjiehan said... [Reply]

tahniah akak~ akak berjaya mendapat hadiah dari SJ..sila emailkan alamat akak secepat mungkin~

shahjiehan@gmail.com

Muslimah Optimis said... [Reply]

shahjiehan :
yeke menang? alhamdulillah... ok nanti akak emel

shahjiehan said... [Reply]

dapat ke x hadiahnya?