SUSAH SANGAT KE NAK TELEFON???

Salam semua.. berjumpa lagi kita hari ni...
Alhamdulillah kita masih lagi diberi nikmat Islam dan Iman
(pinjam ayat ustaz yang selalu bagi tazkirah kat surau)
heheheheh...
semua sihat noh...

tu, tajuk tu susah sangat ke nak telefon..
cek terasa dan kecewa ni...huhuhu..
so nak meluahkan pada Pembaca laman MO lah..

terima kasih ya sudi baca..

sebenarya cek terasa dengan segelintir kawan-kawan kita 
(cek tak kata kawan-kawan cek) 
tapi kawan-kawan kita tak kira di mana saja mereka berada..

sebab apa???
sebabnya, diorang ni boleh dok call pakwe makwe sampai berjam-jam 
tapi nak call mak atau ayah diorang sekejap pun susah
(bukan semua tapi ramai begini)..

cek ni bukan la nak kata baik sangat,
tapi hari-hari called my mama,
my abah kadang-kadang (dah besar-besar ni malu la nak cakap ngan abah lama-lama),
kalau sibuk-sibuk sangat pun 2 atau 3 hari sekali akan call
cakap takdelah lama sangat, 
15 minit je sekali called, tapi itu dah cukup membuatkan si ibu rasa gembira
betul ni, cek tak pernah dengaq suara mama cek tak gembira masa cek tipon...
ceria sentiasa...
 
dah tu satu lagi yang cek hangin tu..
depa ni (kawan-kawan kita tu la)
kalau nak keluar ke mana-mana boleh pulak pi tanya pakwe makwe masing-masing.
kalau pakwe atau makwe tak bagi, tak jadi nak keluaq..
tapi tak pulak nak mintak izin dengan mak ayah nak keluaq...
haru betoi budak-budak zaman sekarang ni..

aritu, sebelum exam week diadakan ceramah motivasi dan solat hajat,
ustaz tu ada la tunjukkan video ni..
sok sek sok sek dengaq air hidung manusia-manusia yang mendengar ceramah tu..
ayaq mata jatuh mana ada bunyi pun,
ayaq hidung ja yang dok berbunyi kan...
hohohoho

nak tau video apa??
ha, meh tengok ni..



memang sedih ler...
ha, kawan-kawan dah called mak ke hari ni??

SYURGA TU DI BAWAH KAKI IBU

itu je luahan hati cek ni..
terima kasih sebab sudi membaca

sekian,
sehingga berjumpa lagi...

Assalamualaikum


9 Pesanan:

Gen2Merah said... [Reply]

Patah tumbuh hilang berganti. Kalau hilang pakwe/ makwe kita boleh cari lain lagi...
----> tapi kalau kehilangan ibu @ ayah.... mana kita nak cari ganti.. kita hanya ada satu ayah dan satu ibu di dunia ini.. jagalah orang tua kita dengan sebaik-baiknya...
p/s:---> sedih ayah dah lama meninggalkan kami. Semoga roh nya bersama orang2 yang beriman. Amin.

Woofer Storm said... [Reply]

bila ada,disiakan..bila dah pergi meningalkan kita,baru terasa..jgn jadi mcm sy..ermmmmm

Muslimah Optimis said... [Reply]

Gen2Merah : BETUL TU CIKGU.. SANGAT SETUJU... SEMOGA AYAHANDA CIKGU BERADA BERSAMA INSAN-INSAN SOLEH..INSYAALLAH.

Woofer Storm : BETUL, BUKAN KAMU SAJA..RASANYA RAMAI JUGA YANG HANYA TERSEDAR BILA DAH BERLALU DARI DEPAN MATA..

nora amila ghazali said... [Reply]

tapi kalau nora telefn mak nora mesti dia kata cm nie...

mak : awat telefon...
nora : saja
mak : hurmmm

sedih tak??? sebab tue kalau tak der hal penting nora tak telefon.. sob3.. saya nak dengar suara mak tapi mak tanya cm tue plak.. terkilan rasa..

angah said... [Reply]

yg terbek la kak...

fRaMe+LenSeS said... [Reply]

hilang makwe, bersepah. ilang Mama Ayah, tade gantinya.. sbab tu depa Priorty saya.. ;) kawan2 pn tatau letak number berapa. bukan nak wat hal, tapi tau la dok jauh ni.. balik nak tgk depa.. takkan nak tgl depa kat umah kan? layan depa la.. ;) orang nak kata, kata la. i dun care. FAMILY IS MY FIRST PRIORITY. the rest. kemudian pk noh.. ;)

shahjiehan said... [Reply]

wahh berwajah baru nmpknya


jom baca dan komen Saya Sayang emak saya | ! !shahjiehan [dot] com ! !

saya pon msg mak je.. hahahhaa

missainaashaari said... [Reply]

betul2..call la mak ayah sekali sekala..aina pun tiap minggu akan cuba call kalu rindu sangat akan selang dua tiga hari sekali..kalau sedih,hanya mak ayah je dapat faham...aina rindu mak dan ayah...tak sabaq nak balik kampung cuti sem...

FarAh AmiRa said... [Reply]

mak ayah xde ganti....wndu mak miko...T___T...xbley nak call dia dah....nak ngs...:(