CINTA IBARAT SEBIJI LIMAU??????????

Assalamualaikum...
sat-sat pi BW sat...
walaupun badan tak berapa nak sihat...
dush..dush..dush..
my tonsils masih bengkak...
dah rasa macam apa benda tersekat kat ghengkong (kerongkong) ni..
tapi malas pi klinik dan malas makan ubat..
huhuuhuhu...

(padahai tak dak kaitan pun ngan BW kan)..
abaikan..

lepas tu masuk la ke satu blog yang dah beberapa lama tak jenguk...
nah, sekali dia tagged MO pada 23 Disember 2010
untuk contest Pencarian Blogger Paling Peramah 2011..
takdan la nak join setelah hampir 3 bulan baru perasan..

punya la lama dah sampaikan dah tutup pun contest tu..
hohoho..
lawak pulak kan...
tapi MO masuk jugak ke blog si penganjur...

dan tiba-tiba mata MO tertancap pada
satu tajuk

CINTA DIIBARATKAN SEBIJI LIMAU..

hahahaha...
lawak lagik...
sebab
entry bab cinta ja mesti laju ja MO pi klik...
hohohoho...

dan MO tertarik nak kongsi kat sini kata-kata dia...

Dia kata dia lebih sukakan limau yang masam dari limau yang tawar.
begitu juga cinta sebab kadang-kadang dia lebih suka disakiti kerana disakiti itu pasti memberikan sesuatu..

lepas tu dia tanya...
Kalau tiada yang manis kamu cenderung memilih limau yang masam atau tawar???

kalau saya la kan...
saya pun pilih limau yang masam...
lebih baik ada rasa daripada tak ada rasa kan..
hehehe...

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui." (Al Baqarah:216)

bagaimana pulak pilihan pembaca Laman MO???

MO tinggalkan persoalan ini bersama anda...

sumber : sini

eh, kot mana mai pulak Minyak Yu Yee Cap Limau ni???
hohoho..
saja buh gambaq ni..
sebab MO sangat suka bau dia..
wangi buh kat baby,
dok gomoi-gomoi baby tu sebab wangi..

sekian Wassalam...

21 Pesanan:

tomato said... [Reply]

xsukak limau !!! --'


sebab tu sy wangi.. :P

Zue Cancer said... [Reply]

lebih baik ade rase dari tawar...
lebih baik menderita kerana cinta...dari becinta tanpa sebarang rasa...

puteri cahaya. said... [Reply]

setuju!!.. suke limau manis :)

Zue Cancer said... [Reply]

lg elok berperisa dari takde rase

Miz Waniey said... [Reply]

nk pilih limau manis gax.heheheek......bleh

Pakcu said... [Reply]

jenuh sakit perut kalo bercinta lagu ni =p

Muslimah Optimis said... [Reply]

@tomato

apa kaitan limau ngan wangi???

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Zue Cancer

setuju dengan kamu...

Muslimah Optimis said... [Reply]

@puteri cahaya.
saya pun suka limau manis

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Miz Waniey
boleh saja..hehe

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Pakcu

sakit perot makan la pil ceketion

A'IM said... [Reply]

xdan nak usap kat perut baby..dah letk kat perut sendiri dulu.haha

Shamsuddin Amin said... [Reply]

setuju...
kite tau limau tu masam...
tapi nk juge rase kan... ^^

Woofer Storm said... [Reply]

stiap limau berlainan rasa dijadikan bersebab,gitu gak dgn manusia sis..mgkn ada dsbliknya smua ni,mgkn ada bda yg terlepas pdng..mna tau??hehee

*komen sy ni dah lari tajuk ea??heheee

mielliza said... [Reply]

mielliza suka limau masam.. lagi orang cakap masam lagi nak try sebab rasa masam itu perisa.. lagi pun lidah kita x sama.. salam ziarah buat MO.

AhmaD MuizZ said... [Reply]

pilihlah perisa cinta anda..
pastinya yang mulia itu paling manis dan indah...

Muslimah Optimis said... [Reply]

@A'IM

heheheh... xpenah usap kat perut sendiri lagi, penah buh kat jari ja sebab masa tu kena gigit semut kot.. panas suam2 ja..huhu

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Shamsuddin Amin
limau masam sedap apa..heheh

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Woofer Storm

ooooo... dia nak fokus yang terlepas pandang tu ek????????? dush..dush..dush..

Muslimah Optimis said... [Reply]

@mielliza

sedap la limau masam.. heheh.. salam ziarah buat kamu juga.. terima kasih sebb kesudian menziarah

Muslimah Optimis said... [Reply]

@AhmaD MuizZ

"pilihlah perisa cinta anda..
pastinya yang mulia itu paling manis dan indah..."

sangat suka ayat kamu... dan sangat setuju