GHATERING KAMI BLOGGER UTAGHA (KBU) BERSAMA ANAK-ANAK YATIM RUMAH SINARAN KASIH [26 MAC 2011]

Assalamualaikum..

26 Mac ni akan berlangsungnya Earth Hours 
dari jam 8.30 malam hingga 9.30 malam..
tapi sebelum malam menjelma 
pada tengah harinya akan diadakan Gathering Kami Blogger Utagha
(terdiri daripada blogger dari Perlis, Perak, Kedah dan Pulau Pinang)
yang bertempat di Tanjung Asam, Teluk Kumbar, Pulau Pinang.


nak tau info lanjut sila klik sini.

Dalam banyak-banyak group yang MO join KBU la paling meriah.
macam-macam style ada..
depa paling tak puaih hati kat MO la sebab tak letak gambaq.. hehehhehe...
MO kata nak kenai MO macam mana mai jumpa depan-depan la.. hehehe..

okeh..
ni MO nak share sikit pasai 1st gath KBU ni..
semangat sungguh kami semua..

ada T-Shirt, badge, paper bag, banner, sticker kenderaan..
lepas ni entah apa pulak barangan KBU akan keluaq..
semoga KBU teruih berjaya dan medan ini dijadikan 
medan untuk menambahkan kenalan dan saling tegur-menegur 
untuk kebaikan bersama kerana kawan yang baik 
akan membimbing kawannya ke syurga Allah..InsyaAllah

haaaaaaaaaa, mai sini tengok gambaq.

ni la banner 1st gath KBU..


Badge KBU (boleh buh kat bag Converse MO)..hehe..


Paper bag dan kad Ucapan untuk diberikan 
kepada Rumah Anak-anak Yatim Sinaran Kasih.


ni la sticker kenderaan ..limited edition..


dan yang ini semestinya T-Shirt KBU la..

terima kasih kepada semua yang terlibat dalam merealisasikan 1st gath ni..

Berbanyak terima kasih kepada admin KBU >>>Cik GKSB
(ada sesiapa la ka yang MO tertinggal???
sila nyatakan kalau ada ya kawan-kawan)

Orang-orang kuat yang menjayakan 1st Gath KBU ni..
Cik GKSB (admin) dan semestinya warga KBU la...
Maafkan MO sebab hanya letakkan nama GKSB sorang saja,
bukan tak mau letak yang lain cuma MO tak pasti..
Satgi takut ada yang tak buh nama terasa pulak.. 
terima kasih kepada semua yang terlibat 
secara langsung mahupun tidak langsung.
tanpa ampa semua tak dak la 1st Gath KBU..

Quote dari kata-kata salah seorang ahli KBU yakni pemilik blog Frame and Lense..
Teman yang paling baik adalah apabila kamu melihat wajahnya, kamu teringat akan Allah, mendengar kata-katanya menambahkan ilmu agama, melihat gerak-gerinya teringat mati.
Kita dipertemukan kita dalam satu medan iaitu KBU, supaya kita dapat saling mengingati antara satu sama lain, jalinan ukhuwah antara kita ni, ditentukan oleh ALLAH, dan hasil akhir darinya, sama ada bermanfaat atau tidak, adalah berkait dengan pengisian dari kita, andai madu yang kita beri, maka manislah dia, dan sihatlah isi nya, tapi jika hanya racun yang kita tuangkan, abis matilah semua, tiada lagi nilai didalamnya, Semoga kita berkawan berkekalan hingga ke taman-taman syurga hendaknya. Amin Yarabbal alamin.
 ******* sedikit pesanan untuk sahabat-sahabat KBU yang MO sayangi*******
 
sebelum tu MO nak kongsi sedikit kata-kata dibawah,
A British man came to Sheikh and asked: Why is not permissible in Islam for women to shake hands with a man? The Sheikh said: Can you shake hands with Queen Elizabeth?  British man said: Of course not, there are only certain people who can shake hands with Queen Elizabeth.  Sheikh replied: our women are queens and queens do not shake hands with strange men.

Sahabat-sahabat KBU sekalian,
Nak pi gath nanti jaga pergaulan sama ya..
semua kita kawan..
tak dak masalah nak berkawan cuma jaga pergaulan 
sebab ada sesetengah tempat yang MO pi program,
haihhh, ikut suka hati ja nak bersalam, main tepuk tampaq ngan ajnabi..
bawalah imej seorang muslim..
semoga semua bergembira di sana..
Ingat sama orang yang tak boleh pi gath tu..
sayang KBU...

dan satu lagi sebelum terlupa pasal Gath KBU ni pernah masuk Akhbar Sinar Harian tau..



p/s :
walaupun MO tak boleh pi sebab ada urusan lain di KL,
MO tetap doakan semuanya berjalan dengan lancar..
dan jangan lupa lantik AJK ad-hoc untuk 2nd gath ya..
Plan nak pi bermalam pulak kan..
Langkawi...
apa-apa pun semoga apa yang kita lakukan dalam redha Allah..ameen..
sekian wassalam.

6 Pesanan:

*47!k@# said... [Reply]

wah..btol ke msuk akhbar??pergh2..ika turut merasa tempias sebagai ahli..glamer gitu..hikhikhik..akk~sedeyhnye xdpt join..sok ptg de hal laen..hope 2nd nnti dpt la join..huu~T.T

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said... [Reply]

insyaallah MO....

apa2 pon doakan semua berjalan lancar dan cuaca menyebelahi kita...

**button badge tu GK dh simpan utk MO

=)

saya bukan tomato said... [Reply]

tak pa MO.. kalau ada rezeki nanti jumpa ye.. :)

doakan semua jalan lancar ye.. :)

Solihin Zubir said... [Reply]

MO pon x pi jugak?
sy pon xdpt pi besok oz keadaan sgt tak mengizinkan..

bila agaknya bleh tgok MO eh? ;-p

*47!k@# said... [Reply]

jemput baca http://snasatieka.blogspot.com/2011/03/bengang-bile-sume-post-entri-yg-same.html

Abhamz said... [Reply]

salam, semoga majlis berjalan lancar dan meriah.