DOA MENGELAKKAN DICABUL DAN DIROGOL


Assalamualaikum...
tadi kan MO pi jalan-jalan kat blog Ustaz Zaharuddin...
tetiba ternampak pasal post doa untuk mengelakkan dicabul dan dirogol..
nak share jugak lah..

 رَسُولَ اللَّهِ  يقول من قال

بِسْمِ اللَّهِ الذي لَا يَضُرُّ مع اسْمِهِ شَيْءٌ
في الأرض ولا في السَّمَاءِ وهو السَّمِيعُ الْعَلِيمُ
ثَلَاثَ مَرَّاتٍ لم تُصِبْهُ فَجْأَةُ
بَلَاءٍ حتى يُصْبِحَ وَمَنْ
قَالَهَا حين يُصْبِحُ ثَلَاثُ
مَرَّاتٍ لم تُصِبْهُ فَجْأَةُ بَلَاءٍ
حتى يُمْسِيَ

DALAM ejaan rumi
BISMILLAH ALLAZI LA YADURRU MA’ASMIHI SYAIUN FIL ARDI WA LA FIS SAMAIE , WAHUWAS SAMI’UL ‘ALIM

: Ertinya
:Rasulullah s.a.w didengari berkata sesiapa yang berdoa 
“Dengan nama Allah yang tiada dimudaratkan sesuatu apapun dengan namaNya 
samada di bumi dan di langit, dan Dialah maha mendengar dan maha mengetahui” sebanyak 3 kali, maka ia tidak ditimpa kesusahan bala dan musibah sehinggalah
 subuh esoknya, dan barangsiapa membacanya ketika subuh 3 kali, ia tidak ditimpa 
"kesusahan bala dan musibah sehingga petangnya

Untuk membaca artikel penuh sila klik sini ok


selamat beramal


sekian wassalam

18 Pesanan:

Sunah Mohammad said... [Reply]

doa pelindung..:)

insya'Allah ada jodoh kita ketemu ye sayang...:)

Fakhrul1409 said... [Reply]

nice entry :)

shahjiehan said... [Reply]

oh...nice!

~~ytazzizzaty~~ said... [Reply]

thx f0r the inf0!!!

iszieylyanziy said... [Reply]

thanks 4 da share

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Sunah Mohammad

insyaAllah sunah... ya doa pelindung

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Fakhrul1409

ilmu itu harus dikongsi bersama

Muslimah Optimis said... [Reply]

@shahjiehan

ilmu itu harus dikongsi bersama

Muslimah Optimis said... [Reply]

@~~ytazzizzaty~~

u r welcome

Muslimah Optimis said... [Reply]

@iszieylyanziy

u r welcome

Woofer Storm said... [Reply]

thank sis..heheee malu skjp.ngeeeee
sis,sy dah 23 sis..heheee 20.mac.1988..
or sy silap hitung ni..heheee

dah jumpa fb sis mo,tapi tak leh nak add coz mslh tnkal bab telalu taksub add org..hahaaaa smpt poke je la,send mssge pun tak leh..heeee
segan skjp..ssh tau nak cri fb Sis,berpeluh den dibuatnya...

*privasi tu ptg,sy hormti stiap kptsn sis mo..assalam

Syafiq Rosli said... [Reply]

bgus MO..semga dapat mengurangkan jenayah rogol di negara kita

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Woofer Storm
its ok.. small matter la

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Syafiq Rosli

insyaAllah

EJA said... [Reply]

wah nice entry dulu eja ada pernah dengar :) salam ziarah follow me back and komen ye tq :) http://menulisdenganhati.blogspot.com/2011/03/perangai-wanita-dan-cinta.html

gnesop.com said... [Reply]

terima kasih atas perkongsian

Shafiq said... [Reply]

Assalamualaikum
Terima Kasih Di ats perkongsian doa ini..

Solihin Zubir said... [Reply]

thanx 4 sharing..
bagus untuk kaum hawa dlm family sy.. heheh..