HIJAB IS NOT JUST A COVER, IT IS A PROTECTION..


Assalamualaikum..

MO just nak share sikit je lah pasal cover aurat ni..
semua pun tau kan cover aurat ni ada wajib kan..


Cuba tengok macam gambar di atas tu..

dengan slogan 
HIJAB IS NOT JUST A COVER, IT IS A PROTECTION..
credit to ILuvIslam..

tutup aurat ni bukan saja sekadar tutup tapi dengan menutup aurat kita terhindar daripada perkara yang tak elok. 

sebelum ni pun MO ada buat entry pasal ni..
kalau nak baca mai la klik link-link di bawah..


di sini juga suka untuk MO kongsikan doa pelindung dengan sahabat pembaca sekalian

cukuplah sekadar tiga link yang MO selitkan...

semoga semua muslimah di luar sana menjaga diri dengan baik..
MO sendiri sedang berusaha menjadi lebih baik 
dan MO berpegang dengan kata

"Setiap orang ada masa silam dan setiap orang juga ada masa depan"
Masih ada ruang untuk kita bertaubat.

sekian wassalam


14 Pesanan:

BLADE EDGE said... [Reply]

Salam..

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

Anyway kalau ada masa, silalah menjelajah ke blog saya.

happy blogging :-D

regards,
BLADE EDGE

MamaEma said... [Reply]

betul tu!!!

Erin Azizan said... [Reply]

org sekrang pakai tudung sbb nk berpesen..sedih betol aa statement cmtuh

Mahfuzah Husna Zulkifli said... [Reply]

Peluang sentiasa terbuka untuk berubah selagi nyawa dikandung badan.

CikTomyam said... [Reply]

k.aaaaaa..........!!
kami suka quote hampa yg last tu
"Setiap orang ada masa silam dan setiap orang juga ada masa depan"

nice =)

Solihin Zubir said... [Reply]

kebanyakan skrg bertudung lebbih kpd nk berfesyen..

myzasuki said... [Reply]

great info ^_^
tengs sharing :DD

Muslimah Optimis said... [Reply]

@BLADE EDGE

salam.. ya, insyaAllah akan saya jelajah

Muslimah Optimis said... [Reply]

@MamaEma

aha, memang betoi

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Erin Azizan

memang sangat sedih..xpa kia doakan yang terbaik buat depa..moga2 dber hidayah dan sedar kesilapan lampau

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Mahfuzah Husna Zulkifli
aha, pintu tubat sentiasa terbuka luas selagi nyawa dikandung badan

Muslimah Optimis said... [Reply]

@CikTomyam

aha, emmang betoi pon kan.. sebab setiap orang penah buat sila, bila dah sedaq kembalilah ke pangkal jalan kan

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Solihin Zubir
mungkin benar..sebab tu banyak fesyen tudung sekarang nih..

Muslimah Optimis said... [Reply]

@myzasuki

u r welcome dear