TSUNAMI UJIAN ATAU BALA?????


Assalamualaikum..

Masih teringat Tsunami yang melanda Jepun semalam.
Banyak nyawa dan harta terkorban. 
Redha..
Itulah yang terbaik...

Tsunami Ujian Atau Bala???
Dan semasa BW tadi ternampak Ustaz Love punya artikel pasal ni, 
terus MO berminat nak baca,
tu yang nak share ngan Pembaca Laman MO jugak...

Paling tertarik dengan ayat ni, 
Tsunami merupakan satu bencana yang diturunkan oleh Allah sebagai peringatan kepada manusia. Sama ada ianya menjadi ujian ataupun bala, maka bergantung kepada jenis orangnya. Kalau bencana itu terkena pada orang beriman, maka ianya adalah ujian daripada Allah.. Jika terkena pada orang kafir, maka ianya merupakan bala’ daripada Allah. Tapi, orang beriman ke, orang tak beriman ke. Tetap akan terkena bencana itu bila Allah dah turunkan.


Untuk baca artikel penuh sila klik sini. 

Semoga kita semua dijauhkan dari bala ini.
tapi tak mustahil untuk Allah turunkan bala di Malaysia memandangkan banyak iktilat yang dilakukan di negara kita ni...

p/s :
Huhuhuhuhuhu (mood sedih)
sebab tadi keronsang yang dihadiahkan oleh kawan MO
 dari Bandung tercicir semasa dalam perjalanan ke KL Sentral..
Uwwaaaaaaaaaa (ngada nak nangis)...
Tapi MO redha InsyaAllah.
Sebab Allah dah tetapkan, 
keronsang tu bukan milik MO lagi...


Moga diampunkan segala dosa..
ameen..

sekian wassalam.  

7 Pesanan:

qhais said... [Reply]

bala tuuu...Japan ni negara dia dh macam sebuah negara ikon utk seks.....gejala sosial dia tinggi....kalau pergi ke jepun...,kat tepi2 jalan bersepah org jual permainan n alat2 seks....kemaluan palsu semua ada....f#cking doll ni lagi laa...just want to share my experience.....:)

Woofer Storm said... [Reply]

erm.bala yang didtg or ujian yang diberi.itu semua kerja allah,kita cuma umatnya..moga kita dilindungi selalu hendaknya..amin...


Nuraima Shameera Abidin,cntik nama mo ni..apa mksd dia ea??

Muslimah Optimis said... [Reply]

@qhais

aha..sgt mudah dpt peralatan seksual di sana..nauzubillah

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Woofer Storm

ameen..

errrrrrrr,,, mana tau nama penuh MO ni siap nama ayah sekali?????huhu

Solihin Zubir said... [Reply]

bala dan peringatan yg dahsyat..
smoga kita semua dilindungi drp perkara2 tak diingini..
Nauzubillah...

Woofer Storm said... [Reply]

heehee simple je tu,kita berjiran je..sy dkt2 um gak,kat sebelah um tu..hhahaaaaa

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Solihin Zubir

semoga dijauhkan dari kita semua