"Trend Sekarang, Couple Break, Couple Break Lagi"

Assalamualaikum..
Pagi tadi baru ja dok pi jalan kaki ke France..
tudia tipu..
hohoho..
pi melawat Blog yang pemilik dia dok kat France..
blog nih. 

lepas tu nampak entry dia pasai
"Trend Sekarang, Couple Break, Couple Break Lagi"
rupa-rupanya
Bro Framestone buat segmen...


Soalan kali ini ditujukan oleh Nur Qasrina di laman SB

so, MO nak bagi pendapat jugak la..

sebenarnya MO tak tau jugak pasai apa ada sesetengah pasangan tu suka dok 
Couple Break, Couple Break Lagi...
adeiii haiiii...

Bak Kata Ustaz Hazrizal dalam bukunya
"Aku Terima Nikahnya",
Andai kata berkawan serius dengan ajnabi tanpa niat untuk berkahwin baik abaikan saja..
buang masa...

tapi ramai budak-budak sekarang yang suka dok
Couple Break, Couple Break Lagi...

Entah apa yang dicari..
Mungkin nak test market??
atau Cepat bosan??
atau apa??

tapi dalam Islam Allah lebih suka pasangan yang halal bercinta...

sebab dah pernah buat entry yang ala-ala kisah cinta..
tak buleh la nak ulas panjang-panjang kat sini...
cuma pesan MO sekali lagi

Allah lebih suka pasangan yang halal bercinta...

Jika berminat sila klik entry yang berkaitan di bawah untuk dibaca..

1. Kami Couple, Tapi Islamic Way"
2. Kisah Cinta Agung Saidina Ali dan Saidatina Fatimah..
3. SALAHKAH AKU BERCINTA???
 
sekadar perkongsian...

sekian Wassalam..

23 Pesanan:

Bro Framestone said... [Reply]

mungkin nk test market & cepat bosan huhu

tapi betul la...

lepas "aku terima nikahnya...."

dan saksi terakhir mengatakan sah.. maka.... situ la bermula segala-galanya

Hasrol Nizam said... [Reply]

couple hanya atas dasar suka2. berkawan sebab nak mengisi masa terluang yang ada kot.

tengok ramai kawan2 yg macam ni..ntah apa yang difikirkan

Mahfuzah Husna Zulkifli said... [Reply]

Its like a trend. Kena ikut, klu tak ketinggalan...

*47!k@# said... [Reply]

ofcoz mereka yg couple break, couple break lg nih org2 yg nk test market..hehe..mereka yg cpt bosan ni mereka yg slalu je de prob..bosan asyik gdoh je..n nk tmbh, de gk mereka yg dh rncng mse depn tp parents xksi or xkesampaian coz dh gdoh2 sbb cmpur tgn org ketige..pe2 pon alsan,,kesimpulnnye baek xyh kapel kawen bru brcinte..kan3??dh kawen bile sentuh2 pahala besar tp lau lom kawen dh sentuh2 dosa besr yg dpt..owh tidk..huhu~

Woofer Storm said... [Reply]

test market??kalau satu laki berfikir begitu,100 ppuan akan menjadi mangsa..harap2 tak la ye..amin3

zia amalin said... [Reply]

persekitaran mungkin mempengaruhi..tp manusia ni memang tak pernah puas akan apa yang telah dimiliki.betul x MO??

bun said... [Reply]

cepat bosan?? setuju
lagi-lagi yang dok jauh-jauh
tak pat jumpe, tengok orang len ade pasangan
mulelah nak pasang lagi

Woofer Storm said... [Reply]

segan tapi nak tag lagi la.heee
http://www.wooferstorm.com/2011/03/di-tag-oleh-chii.html

::Miss Pikon:: said... [Reply]

kami pun baca buku ustaz hasrizal tu. sukaaaa!!

rina said... [Reply]

btul..skong sesgt sgt...sbb Allah SWT akan permudahkan segala urusan klu ianya adlh halal di sisinya..

Heidi Shafiq said... [Reply]

aku dh couple 8 tahun dan mmg ade komitmen nk kawin.. tp 2hari lepas dh break.. sedih.. rase nak lari laju2 smpai langgar dinding..

aku serahkan pada Allah segala2nye..

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Bro Framestone

setuju dengan bro

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Hasrol Nizam

kena buat servey la mcm tu kalo nak tau apa diorang fikir

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Mahfuzah Husna Zulkifli

perlu ke nak rasa ketinggalan..ermmm

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Woofer Storm

aduhhhh... xnak jadi mangsa.. heheh..laki ka perempuan sama ja nak est market masing2.. dosa tanggung sendiri

Muslimah Optimis said... [Reply]

@zia amalin

betul..betul..betul..setuju dengan kamu zia amilin

Muslimah Optimis said... [Reply]

@bun

heheh.. bahaya cinta jarak jauh.. mcm makcik saya kat sarawak, suaminya di semenanjung (kedah), anak pulak ngan family mentua (penang)..parah tu

Muslimah Optimis said... [Reply]

@::Miss Pikon::

saya pun suka..hehe

Muslimah Optimis said... [Reply]

@rina

betul tu rina..mudah-mudahan

Muslimah Optimis said... [Reply]

@Heidi Shafiq

errrrkkk.. MO tumpang simpati.. Allah jua yang menntukan segalanya

iqbalhakimi said... [Reply]

huhu..dulu masa mula2 kapel selalu macam ni..tp bukan bertukar2 pasangan..still dengan seorang cuma asyik putus baik..putus baik... =D

Nizam said... [Reply]

boleh tengok pendapat nizam di blog nizam.. :)

aNNa maRdHiaH said... [Reply]

test market? kecian kaum hawa . huhu ..tapi kaum hawa pun sometimes perangai sama jugak . sama2 nk mainkan perasaan antara satu sama lain . tak payah kapel senang . anyway,terjah dari blog bro framestone. hehe .. ziarah menziarahi amalan mulia .