Add Friend tak dikenali di Facebook sebab nak Famous

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Add Friend tak dikenali di Facebook sebab nak Famous. Hurmmm. Macam mana tu? Ye la, mungkin dirasakan bahawa kawan ramai di FB ni tanda pemes kot. Haishhhhhhhhh, sorry sikit na. Tak pemes mana pon.



 

Adakah kawan ramai di FB menandakan bahawa anda pemes?? Tidak sama sekali. Sapa pun boleh buat acc Fb then add manusia-manusia tak dikenali di FB kan. Pastu sampai full dan buat acc baru. Add lagi sampai full tapi hampehh tak dak bertegur sapa pun dengan member-member FB tu. 

Entry ni adalah rentetan daripada entry Rakan Facebook Yang Menjengkelkan.

Semalam ada sorang hamba Allah ni add MO di FB. Tapi MO macam tak kenai pulak awang tu. Tengok mutual friend kawan-kawan sekolah rendah. Hurmmm. Disebabkan tak mau tersilap approve orang lagi, MO pun inbox dia tanya siapa. Dia balas Abu (bukan nama sebenar). MO tanya lagi "Abu mana". Dia jawab "awak memang tak kenal saya pon". Hahhhh. Habis tu buat apa add. Hurmmm.

Lagipun MO tengok rakan dia di FB belum mencecah 100 orang. Dia pakai main add saja kot nak meramaikan rakan FB. Wallahualam. 

MO kata : Tapi kalau buat acc khas tuk blogger tak sempat nak beramah mesra tu, at least bila kita ping entry mungkin ada kalangan rakan-rakan blogger kita tergerak hati nak baca kan. :-)

Beringatlah setiap kejahatan manusia di FB kita tu, kita pon dapat saham sama. :-) Bab aurat paling mudah.. Sendiri mau ingatlah.

Sekian Wassalam.

14 Pesanan:

narmi nib damha ila said... [Reply]

rakan fb mudah dicari, rakan sebenar boleh dibilang dengan jari.. ^^

Nafisah Ruslan said... [Reply]

selalunya orang macam ni memang nak memenuhkan friend sahaja. susah nak approve orang macam ni, even mutual friend ramai sekali pun tetap kena tengok orangnya juga sama ada kenal atau tidak. takut terkena benda benda yang tak diingini..

diyan said... [Reply]

mmg kena hati2 app kawan :)

ROROI said... [Reply]

Kami add yg cun2 saja...aci dak camtu?

Nuur mutiara said... [Reply]

Em memang ada yg macam tu..ada jugak yg buat fake acc sebab nk stalk privasi orang..macam2 boleh jadi sekarang ni :(

aniki said... [Reply]

syok maa entry ni...manyak suka wooo

Halawatul_Insyirah said... [Reply]

hehehe. Ni kes dah sama macam saya. Saya sampai buat fb lain. asing2kan. xmau campur. fb lama tu pn kalau sahari x meremove kawan, memang xsah.

muhamadsufian89 said... [Reply]

dah 2 tahun dah buat fb tapi friend saya seribu lebih je. memang approve org yg dikenali je la. hehe

Pendamba Mawar said... [Reply]

rakan FB? sy memilih gak untuk aprove..kihkih... malas nk cari kawan sekadar meramaikan frenz list

mR.sAm said... [Reply]

perli kami ek....huhuuhu

nelly said... [Reply]

dia add untuk suka2 jerk tuh ! hehehe

Iffah Afeefah said... [Reply]

erm ade je dlu

zmn tak jd blogger

rimas kan

kunci locker said... [Reply]

betul2...tak suka kalo org mai add tapi mutual frenz tak de or sikit sgt...takut nk app...grrr...bila tak app mula la buat ayt2 sentap dorg tu inbox kita..nyampah..hahaha

Nzyrahun said... [Reply]

aku kalau add orang pun ,mana yang kenal je,kalau approve kalau tak de kena mengena terus aku ignore lol