"Game" Orang Dewasa


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Hohhhhh. Game orang dewasa? Apa yang anda bayangkan bila sebut game orang dewasa ni? Ingat budak-budak je ke pandai main game? Kalau masa kecik-kecik dulu MO dan kengkawan dah biasa sangat la kalau main game zero point, tudung botol (err ada kenangan ni main tudung botol lepas balik ngaji siap dengan baju kurung dan yang paling tak boleh blah, MO sorang je pompuan. Menang pulak tu OJ), panjat pokok, main jengkek (ketinting) dan macam-macam jenis game lagi la. Main layang-layang, gasing dan permainan zaman budak-budak yang seangkatan dengannya. Tapi budak-budak sekarang? Main game on9 saja pandai kan. 

OJ tu game budak-budak. Sekarang jom kita teliti pulak game orang dewasa macam kita-kita yang sedang membaca ni? Anda sudah dewasa kan. Hurmmm, ataupun penghujung remaja dan awal dewasa. Game kita sekarang ni "BLOG" kan. Hihihi. Boleh dikatakan lebih 60% rakyat Malaysia dalam lingkungan umur 25-45 tahun mempunyai blog tak kira apa niche sekali pun. Kan. Itulah GAME orang dewasa yang dimaksudkan.

Kalau adik MO sekarang ni, pantang on9 je dia akan bukak FB dan game on9 tapi MO tak pernah pun main game on9 ni. MO kalau on9 je mesti akan blogwalking baca entry. :-) Sebab dengan membaca boleh menambahkan pengetahuan kita. 

MO kata : Pembaca sekalian suka main game apa? 

Sekian Wassalam.


11 Pesanan:

Kucing Serius. said... [Reply]

Ni yang aku nak buat entry pasal game ni. Ahahaha

pengemis Cinta~ said... [Reply]

Assalamualaikum.

PC suka puzzle je.hehe. pc pun tak pernah main game on9.tak berminat.hehe^^

JIJI YU said... [Reply]

ko tunjuk sekang ape nye ketinting tu

sergeant keroro said... [Reply]

game bola, hehe XD

Muhammad Iqbal said... [Reply]

tak suka main game, terasa buang masa dan tak berfaedah..hmm

fa-in said... [Reply]

ingatkan ada game best. baru nak try..wuu :)

cik pulau said... [Reply]

tak pernah gak maen game on9.
tapi suka mane zuma.. hahahaha

Mior Syabab said... [Reply]

hoho. GAME OVER !! ^^

adysuR said... [Reply]

Dah lama peram idea nak buat entri pasal game xD

Ainul Hayat said... [Reply]

Cik Pulau,
Saya pun suka main gamq zuma tak pon mah jong quest...kui3

.::: mr IQ :::. said... [Reply]

blog.. blog juga.. tp
Bloger Jangan Jadi Addicted